AK Partili Şırnak Belediye Başkanı Yarka: HDP'den 6 bin oy aldım

AK Parti yerel seçimlerde ilk kez Şırnak Belediyesi'nde yönetimi aldı. Mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Yarka ile ilk icraatlerini, ildeki gündemde olan oy taşıma iddialarını, Şırnaklıların barınma sorununu konuştuk...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ta belediye 31 Mart'ta ilk kez AK Parti yönetimine geçti. AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Mehmet Yarka, önceki gün mazbatasını alarak Şırnak'ın yeni belediye başkanı oldu. 2004 yılında da Şırnak Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday olan ancak SHP adayı Ahmet Ertak'a karşı seçimi kaybeden Yarka ile Şırnak seçimine ilişkin HDP'nin gündeme getirdiği oy kaydırma iddialarını, ilde yapımı süren TOKİ dairelerinin ne zaman teslim edileceğini ve hangi icraatleri yapmayı düşündüğünü konuştuk.

'BEN MİLLETİMİ ÇOK SEVERİM MİLLETİM DE BENİ...'

Kayyım atanan Silopi, Cizre, İdil gibi ilçelerde AK Parti seçimde başarılı olamazken Şırnak'ta HDP'den 8 bin fazla oy alarak belediye başkanı seçildiniz. Bu sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Başarım tamamen halkımın bana, benim halkıma güvenimden kaynaklandı. Halkımız beni Şırnak'a davet etti. 'Sizi burada görmek istiyoruz' dedi. Seçim sürecinde de halkımızın bana büyük bir teveccühü vardı. Yüzde 62'ye yakın bir oyla beni koltuğa oturttular. Ben milletimi çok severim, milletim de beni çok sever. Söz verdim, milletime ihanet etmeyeceğim. Her zaman güzel şeyler yaptım. Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı, Şırnakspor Kulübü Başkanlığı... Halkımızın yararına olan derneklerde hep gönüllü çalıştım. Burada da gönüllü belediye başkanlığı yapacağım.

Şırnak'ta yerel seçimlerden sonra oluşan tablo hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu oyları iyi okumamız lazım. Bunlar çok kıymetli oylar. Çünkü Şırnak gibi bir yerde yüzde 62 oy almak çok zor. Fakat biz zoru başardık. Ben hep söylerim: Önemli olan zoru başarmaktır.

'HDP'DEN 6 BİN OY ALDIM'

Seçim öncesinde HDP, ildeki seçmen demografisinin asker ve polis ikametgahlarının taşınması ile değiştirildiği yönünde açıklamalar yaparak birçok kez itirazda bulundu. Fakat bu itirazlar reddedildi. Seçim günü de kentteki asker ve polislerin oy kullandığı gündeme geldi...

Bunu söyleyenler 24 Haziran'da almış oldukları oyla şimdiki oyu bir kıyaslasın. Bu seçimde 6 bin oyu HDP'den aldım. Yani 24 Haziran'daki oy oranına ve 31 Mart'taki oy oranına bakarsak bu oyları nereden aldığımı görebileceksiniz. Ayrıca ben şunu söylüyorum: Oy vermek bir yurttaşlık görevi. Bölgeye gelip görev yapan insanların oy kullanmaya hakları yok mu? Bunlar kara propaganda. Rica ediyorum 24 Haziran 2018 seçimlerinde HDP Şırnak'ta yüzde kaç oy almış buraya baksınlar. Bu tabloya bakıldığında oyların buradan geldiğini görebilecekler. Bizim Şırnak'ta bir Cumhur İttifakımız oldu. İYİ Parti, BBP burada aday çıkartmadı. Bunların da bize yansıması oldu. Bu seçmen kitlesi tamamen şahsıma oy verdi.

HDP Şırnak vekili Kaçmaz: Şırnak'ın il genel meclisteki oyuna bakınHDP Şırnak vekili Kaçmaz: Şırnak'ın il genel meclisteki oyuna bakın

'MİLLET BENDEN DAİRE BEKLİYOR'

Sokağa çıkma yasaklarında şehrin yarısından fazlası yıkıldı. İnsanlar evsiz kaldı. TOKİ'nin yaptığı daireler de henüz hak sahiplerine teslim edilmedi. Bu konuda çalışmalarınız olacak mı?

Şırnak'ta çok büyük sıkıntılar var. 2016'daki çukur siyasetinden dolayı maalesef şehrimizin yüzde 65'ini kaybettik. Bu konuyu milletvekilimizle de (AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik)  görüştük. İlk işim bu olacak. Şimdi millet benden daire bekliyor. Daireleri bir an önce teslim etmek için girişimlerde bulunacağım.

'ŞIRNAK'IN İMARINI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Şırnak'a başka hangi çalışmaları yürüteceksiniz?

Burada kayyım 2 yıl içerisinde bir şeyler yaptı ama Şırnak'ın hizmete çok ihtiyacı var. Şırnak halkı ne isterse onu yapacağız. Sayın cumhurbaşkanımızından da sözünü aldık. Gereken tüm yatırımları yapacağız. Öncelikle Şırnak'ın imarını değiştireceğiz. Çünkü Şırnak'ın bir imar sorunu var. 25 projemiz var. Bunları öncelik sırasına göre yapmaya çalışacağız. Sadece şunu söylüyorum: Mardin, Batman, Siirt... Bir ilde ne olması gerekiyorsa yerel yönetim ve şehirleşme bakımından aynı şeyleri burada da yapmaya çalışacağız.

'HERKES BANA GELEBİLİR BEN DE KENDİLERİNE GİDECEĞİM'

Şırnak'ta bana oy veren vermeyen herkesi seviyorum. Burada özellikle çoğunlukta bir HDP tabanı var. HDP'ye gönül veren kardeşlerimi de seviyorum. MHP, CHP burada yaşayan herkese hizmet etmek için geldim. Kalbimde en ufak kin, nefret duygusu yok. Herkes bana gelebilir, ben de kendilerine gideceğim. Çünkü kimseyle hiçbir problemim yok.