Türkiye'nin ilk engelli başkanı Hançerli: Lüks makam araçlarından kurtulup maaşları ödeyeceğiz

Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli ilk iş lüks makam araçlarından kurtulacağını ve işçilerin ödenmeyen maaşlarının ödenmesi için çalışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Avcılar Belediyesi'ne başkan olan Turan Hançerli resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı oldu. Hançerli, belediyeyi kazandığında çalışma arkadaşlarını uyardığını söyleyerek, "Ben başkası üzüldüğünde mutlu olabilen birisi değilim. Arkadaşlarımı da bu konuda uyardım" dedi. Hançerli, mazbatasını aldıktan sonra yapacağı ilk icraatinin ne olacağını ve seçim gecesi yaşadıklarını anlattı.

'ENGELLİLERİN ÇOK FAZLA İLGİSİNİ GÖRDÜM'

Kolektif bir çalışmayla başarı gösterdiğini söyleyen Hançerli, Avcılar halkına teşekkür etti. Seçim sürecinde engelli insanlardan çok fazla ilgi gördüğünü anlatan Hançerli, "Özellikle engellilerin ilgisi beni çok mutlu etti. Beni çok üzen durumlar da oldu. Günde 20 etkinliğe katıldığım zamanlar oldu. Ama davet edilip gidemediğim programlar da oldu. Gidemediğim yerlere gideceğim."

Turan Hançerli

'LÜKS MAKAM ARAÇLARINDAN KURTULACAĞIZ'

Seçim akşamı kazandığı bilgisini aldıktan sonra Hançerli ilk iş olarak iki kızına ve çalışma arkadaşlarını sarıldığını söyleyerek şöyle devam etti: "Ben başkası üzüldüğünde mutlu olabilen birisi değilim. Arkadaşlarımı da bu konuda uyardım. Seçim gecesi İstanbul'a odaklandık. Sayın Ekrem İmamoğlu kazanmasına rağmen Anadolu Ajansı'nın verileri girmemesi bizi üzdü. Şimdi bir ilçenin belediye başkanı oldum. Yapacağımız çok iş var. Ama ilk işimiz lüks makam araçlarından kurtulacağız. Ve işçilerin ödenmeyen maaşlarını ödemek için nasıl bir yol bulabiliriz diye çalışmalar yapacağız."