'İmamoğlu kazandıysa daha çok sevinelim'

Yerel seçimin uzun gecesinde İstanbul'un sonuçları merakla beklenirken bir yandan da Ankara coşkusu yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 25 yıl sonra CHP tarafından kazanılması Ankaralı seçmenleri sokağa döktü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 16 Nisan referandumu, 24 Haziran seçimlerinin ardından üçüncü kez seçim izlediğim CHP Genel Merkezi bu kez farklı bir gece yaşadı. Önceki seçimlerde partililerin genel başkan ve genel merkez yöneticilerine kızıp hayal kırıklığı ile ayrıldığı parti binasında bu kez övgüler ve sevinç gösterileri vardı.

'KAPAT KAPAT BAŞLADILAR YİNE'

Sandıkların kapanmasının ardından genel merkezin içerisinde basın mensupları ve partililerin dışında çok az kişi vardı. 16 Nisan ve 24 Haziran'daki sonuçlara ilişkin "heyecanı" kimsenin gözlerinde göremediğimiz bu atmosferde ilk sonuçlar YSK'nın yasağını delen yayın organlarından takip edildi. Ankara'da yüzde 65 ile Özhaseki’nin önde olduğunu yansıtan ilk sonuçlara tepkiler, "Kapat kapat başladılar yine", "Bir kere de şaşırtın" oldu.

'ANKARA EVİMİZ MANSUR ABİMİZ'

YSK'nın saat 19.15 itibariyle seçim yasağını kaldırmasının ardından genel merkez binasında kalabalık artmaya başladı. Bina içerisinde kurulan ekranlardan sonuçları takip edenler CHP'nin önde olduğu her il ekrana yansıtıldığında büyük bir coşkuyla sloganlar attılar. Mansur Yavaş'ın, AK Parti adayı Mehmet Özhaseki'nin oran olarak önüne geçmesinin ardından gecenin sonundaki mutluluk filizlenmeye başladı. "Mansur Başkan", "Ankara Evimiz Mansur Abimiz" sloganları eşliğinde sonuçlar izlenirken genel merkezdeki kalabalık da gözle görülür şekilde artmaya başladı.

'TEKRAR ANKARA'YI KAPTIRMAYACAĞIZ'

Geçtiğimiz iki seçimde de gergin ve kaygılı insanları görmeye alıştığımız genel merkezde bu kez birbirine sarılan, mutluluktan gözleri dolan ve sevinçten çığlık atan insanları gördük. Saatler 21.00'i gösterirken parti genel merkezi önüne davulcular gelmeye başladı. Davulcuların gelişi de, "Davulcular geldiyse oldu bu iş" yorumlarına neden oldu. Kalabalık artarken coşku daha da büyüdü.

Genel merkez bahçesinde Yavaş'ın seçimi kazandığını söyleyen ve sonuçları sevgi gösterisiyle karşılayanların ilk cümleleri şunlar oldu:

"Çok mutluyuz gurur duyuyoruz başkanımızla. Uzun zaman sonra AK Parti'den aldık. Bunu da Mansur Başkan’la başardık. Anlatılmaz bir duygu. 25 yıl bizim için çok zor geçti. Artık bu sevinci mutluluğu bu gururu biz de yaşamak istiyoruz. Tekrar Ankara'yı kaptırmayacağız."

'MHP KÖKENLİYİM AMA...'

"Mutlu ve ilk kez gururlu hissediyorum. Uzun yıllardır Ankara'dayım. Geçen seçimlerde uğraştık ama kıl payı kaçırdı Mansur Yavaş. Ben de ODTÜ mezunuyum. Sadece Ankara değil ODTÜ de kazanmış oldu."

"Şu an her şey çok güzel Ankara layık olduğunu yaşıyor. Çok heyecanlıyım. Ben MHP kökenliyim ama şu anda içim içime sığmıyor. Ankara'ya yakışan oldu. Sıra İstanbul'da İzmir'de. İnşallah İstanbul'u da alırız."

'BİZE TAM BİR MUTLULUK YAŞATMIYORLAR'

Saat 23.00'e yaklaşırken, seçimin Ankara tablosu netleşmeye başladı. Korna seslerinin genel merkez koridorlarında duyulmaya başlandığı bu saatlerde seçim otobüsünden müzikler de çalınmaya başladı. CHP'nin kampanya döneminde meydanlarda çaldığı şarkılar bir süre sonra yerini oyun havalarına bıraktı. Yaşlısından gencine çok sayıda kişi Ankara sonucunu oyun havalarıyla kutlarken bir yandan da merakla İstanbul sonuçlarını takip etmeye başladı. İnternet erişiminin yoğunluk nedeniyle aksadığı ortamda partililerin İstanbul sonuçları ile ilgili ilk yorumları da şöyle oldu:

"Bize tam bir mutluluk yaşatmıyorlar", "Ekrem kazanmış mı", "İmamoğlu kazandıysa daha çok sevinelim", "Geçen seçim biz sabahlamıştık sıra İstanbul'da", " Gazeteci baksana ne olmuş İstanbul"...

'NE DAVULLAR SUSTU NE DE SLOGANLAR DURDU'

Saatler yarımı gösterdiğinde genel merkezdeki coşku en yüksek seviyedeydi. Daha önce CHP'nin 13'üncü katından partilileri selamlayan Yavaş ve Kılıçdaroğlu saatler 00.30'u gösterdiğinde genel merkez binasının bahçesinde konuşma için getirilen seçim otobüsünün üzerine çıktı. Genel merkeze çıkan tüm yolların tıkandığı, çevre sokakların insanlarla dolduğu saatlerde Yavaş ve Kılıçdaroğlu'nun otobüs üzerinde birlikte verdiği görüntü büyük alkış alırken, konuşmalar da sık sık sloganlarla kesildi. Kılıçdaroğlu'nun, "İstanbul'u da kazandık" sözünün ardından Ankara'daki mutluluk ikiye katlandı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar genel merkez bahçesinde ne davullar sustu ne de sloganlar durdu.

'HİÇBİR ELEŞTİRİ KULAKLARIMIZA TAKILMADI'

16 Nisan referandumu, 24 Haziran seçimlerinin ardından bu yerel seçimde üçüncü kez seçim sonuçlarını takip ettiğimiz CHP Genel Merkezi'nde ilk kez "mutluluğa" ve "coşkuya" tanıklık ettik. Daha önceki seçimlerin gecesinde, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'li yöneticilere yapılan eleştirileri işittiğimiz genel merkezde, bu kez hiçbir eleştiri duymadık.

Geçtiğimiz seçimlerde, ellerinde telefonlarla seçim sonuçlarını kaygılı yüzlerle takip eden insanlar bu kez sloganlarla ve büyük bir sevinçle evlerine döndüler. Daha önceki seçim gecelerinde deyim yerindeyse "enkazı" andıran CHP binası, bu kez düğün evi havasında gelenleri uğurladı.