Rabia Naz Vatan'ın babasından teşekkür: Eynesil'de CHP önde!

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün bir yıldır aydınlatılamadığı Giresun'un Eynesil ilçesinde, ilk yerel seçim sonuçlarına göre CHP'nin adayı önde gidiyor. Eynesil belediyesinin yıllar sonra AK Parti'den CHP'ye geçme ihtimali halkı sokağa döktü. Baba Şaban Vatan, "Ey Eynesil milleti, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Çocuk cinayetine karşı oy kullandınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın geçen yıl nisan ayında evinin önünde yaralı bulunup hastanede yaşamını yitirdiği ve ailesinin adalet arayışında yanıt bulamadığı Giresun'un Eynesil ilçesinde farklı bir yerel seçim 'sevinci' yaşanıyor. İlk seçim sonuçları ilçe belediyesinin AK Parti'den CHP'ye geçeceğine işaret ederken, Eynesil halkı sokaklarda protesto ile karışık bir sevinç yaşıyor.

Baba Şaban Vatan, ilk sonuçların açıklanması sonrası "Ey Eynesil milleti, hepinize şükranlarımı sunuyorum. Çocuk cinayetine karşı oy kullandınız, hepiniz evladınıza sahip çıktınız. Bugüne kadar yargı önü açık olduğu halde korunan zalime Allah'ın izniyle hesap soracağız" diyerek sokağa dökülen Giresunlulara teşekkür etti.

Rabia Naz’ın dosyası bir yıldır bekletilmiş, babası bir cinayetin örtbas edilmek istendiği belirterek adalet mücadelesi başlatmıştı. Giresunlular 28 Mart günü Rabia Naz'ın ailesinin adalet arayışına destek için eylem yaparken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fatih Oktay’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün eski bir bakan tarafından örtbas edildiği iddiasını sormuştu. Tanrıkulu, cesedi bulunduktan sonra hastaneye kaldırılan Vatan’ın ambulans kayıtlarının yetkili merciler tarafından istenmesinin ardından ambulans görüntülerinin ortadan kaybolduğu iddiasını hatırlatarak “Eski bir Bakanın Rabia Naz Vatan'ın ölümünün örtbas edilmesi için talimat verdiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bu Bakan kimdir?” diye sormuştu.

Seçimlere bu adalet çağrısıyla giren Eynesil'de CHP'nin önde gitmesi sosyal medyada da dikkatlerden kaçmadı. Birçok kullanıcı, Eynesil'in adalet arayışına destek veren paylaşımlar yaptı.

Rabia Naz’ın ölümü Meclis gündemindeRabia Naz’ın ölümü Meclis gündeminde

Savcılık: Rabia Naz Vatan'ın öldüğü yerde araç çarpması izi bulunmadıSavcılık: Rabia Naz Vatan'ın öldüğü yerde araç çarpması izi bulunmadı

Rabia Naz Vatan nasıl öldü?Rabia Naz Vatan nasıl öldü?

Giresun’da Rabia Naz için eylemGiresun’da Rabia Naz için eylem