Seçime bir gün kala HDP'li meclis üyeleri ve müşahitlere gözaltı

31 Mart yerel seçimlerine sayılı saatler kala İstanbul’da 127 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. HDP belediye meclis üyesi ve müşahitlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlere bir gün kala İstanbul’da yapılan eş zamanlı ev baskınlarında aralarında HDP belediye meclis üyeleri ve müşahitlerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, şu ana kadar 32 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanların Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Ajansın haberine göre ismi öğrenilen 32 kişi şu şekilde: Ümit Bayram, Fatih Gündüz, Mehmet Şah Akgül, Gökhan Özer, Recep Kar, Azad Kaplan, Hüseyin Kayra, Özcan Gokcur, Kadir Kaya, Sacit Tunç, Dinçer Yalın, Murat Aranır, Lokman Akıncı, Süleyman Demir, Mine Kahraman, Mehmet Şirin Balos, Özlem Erbaş, Mizgin Akman, Turgay Türşak, Sinan Yıldız, Umut Çeçen, Serhildan Taşdemir, Azat Taşdemir, Mahsum Akpınar, Ramazan Tilbaç, Cemal Kümicen, Hülya İlbars, Enis Yiğit, Barış Piranoğlu, İrfan Kaya, Kenan Beyhan, Mahmut Doğan.


Adana'da 9 gün gözaltında tutulan HDP yöneticileri tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 9 gündür gözaltında tutulan HDP İl Eş Başkanı Gülseren Tural dahil 11 kişi "örgüt yöneticiliği, üyeliği, örgüt adına suç işleme ve yağma" iddiaları ile tutuklandı. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, tutuklama kararına tepki göstererek operasyonun seçim kazanma operasyonu olduğunu söyledi.

Soruşturma HDP Adana İl Örgütü bünyesinde bir mahkeme kurulduğu ve 3 sene önce alacak verecek meselesi konusunda bir şahsın parasına el konulduğu iddiasına dayanıyor. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada bir alacak konusunda HDP İl binasında kurulduğu söylenen bir mahkemede yargılama yapıldığını iddia etmişti. (Kaynak: Evrensel)

Etiketler HDP istanbul gözaltı