AK Partili vekilin 'gafı'nı duyuran gazeteci: Ayrılmak zorunda kaldım

Yurttaşlara ‘şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar’ diyen AK Partili Milletvekilinin açıklamalarını duyuran gazeteci işten çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’in yurttaşlara “Şeyin trene baktığı gibi ne bakıyorsunuz” dediği anları kamuoyuna duyuran gazeteci Hüseyin Torun işinden ayrılmak zorunda bırakıldığını açıkladı.

Gazeteci Hüseyin Torun işten ayrılmak zorunda bırakıldığını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

“Siyasi iradenin baskılarına dayanamayan gazetemden istemeyerekte olsa ayrılmak zorunda bırakıldım. Yaklaşık 12 yıldır yaptığım mesleğe belki de veda edeceğim. Her ne şartlarda olursa olsun baskılar beni yıldırmadı, yıldıramazda. Son sözüm #FaşizmeKarşıOmuzOmuza ve #MartınSonuBahar”

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz cuma günü, Gaziray metro hattında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti milletvekillerinin katılımı ile test sürüşü gerçekleştirildi. Test sürüşünün sosyal medyada canlı yayınladığı esnada Milletvekili Ahmet Uzer'in test sürüşünü izleyen vatandaşlara yönelik “Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar” hakareti görüntülere yansımıştı.

'DUYMUŞ OLSAYDIK İLK TEPKİYİ BEN VE SAYIN BAKANIM VERİRDİ'

Fatma Şahin yaşanan olaya ilişkin sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Videoda  "Test sürüşümüzü tamamlamanın büyük bir mutluluğunu yaşadık. Fakat bir gün sonra sosyal medyada gördüğümüz ve bir kişinin ettiği laf bizi derinden yaraladı. Haddini aşan bir sözdür, kabul edilemez. Gürültülü ortam olmayıp, biz duymuş olsaydık ilk tepkiyi ben ve Sayın Bakanım verirdi” dedi.

'ASLA KABUL EDEMEYECEĞİM SÖZLERDEN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLERİM'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer olaya ilişkin Twitter hesabı üzerinden özür diledi. Uzer, "Sevinç ve gururun yaşattığı aşırı coşku haliyle şaka kabilinden lafzen sarfedilen, aklen ve kalben ise asla kabul edemeyeceğim sözlerden ötürü hemşehrilerimden özür dilerim. Durumun, kastını aşmakla birlikte tahkir ve tezyif niyeti taşımayacağını en iyi hemşehrilerim bilir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)