Tank Palet Fabrikası'nda askeri ve sivil memur çalışmayacak

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Tank Palet Fabrikası personelinin özelleştirme sonrası ne olacağını CİMER’den sordu. Milli Savunma Bakanlığı, “İşletme hakkı devri faaliyetleri sonrasında askeri ve devlet memuru personel herhangi bir firma, kurum, kuruluş bünyesinde çalışmayacaktır” yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile özelleştirme kapsamına alınan ve Tank Palet Fabrikası olarak bilinen Sakarya Karasu’daki 1’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün işletmesinin 25 yıllığına iş adamı Ethem Sancak’a ait Katar ortaklı BMC’ye devri, farklı boyutlarıyla tartışılmaya devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, fabrikanın durumuyla ilgili 22 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurdu. Tanrıkulu, işletme hakkının devri sonrası askeri personelin kime bağlı çalışacağını sordu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü’nden Tanrıkulu’ya gönderilen yanıtta “İşletme hakkı devri faaliyetleri sonrasında askeri ve devlet memuru personel herhangi bir firma, kurum, kuruluş bünyesinde çalışmayacaktır” denildi.

'MSB’NİN SORUMLULUĞUNDA YER ALMAMAKTADIR'

Katar Emirliği’nin 400 milyon dolar değerindeki Boeing 747-8 tipi özel uçağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilmişti. Tanrıkulu CİMER başvurusunda bu hediyeyi de hatırlatarak, “Tank-Palet yapacak olan BMC şirketinin %49.9’u Katarlılara kaça satılmıştır, Cumhurbaşkanına, Katar Emiri tarafından bedava verildiği söylenen ‘Uçan Saray’la bu ihalenin bir bağlantısı var mıdır?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun bu sorusuna Milli Savunma Bakanlığı, “Görev ve sorumluluk alanımızda yer almamaktadır” yanıtını verdi.

‘SÖZLEŞMEYE GÖRE ÜRETİM YAPILACAK’

BMC’ye üretim ve satış garantisi verildiği iddiasını da soran Tanrıkulu’ya Bakanlık şu cevabı verdi: “Fabrikada Türk Silahlı Kuvvetleri ihtiyacına yönelik mal ve hizmet üretiminin devamlılığının sağlanması ve MSB kontrolünde yeni yatırımların yapılması hususları, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanacak ilgili doküman ve sözleşmelerde tanımlanacak usul ve esaslara göre gerçekleştirilecektir.”

KILIÇDAROĞLU İLE ERDOĞAN ARASINDA TARTIŞMA KONUSU OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu fabrikanın özelleştirildiğini söyleyerek, “Milliyetçilik Tank Palet Fabrikası'nı yabancı bir orduya satmak demek değildir. Bunu 25 yıllığına Katar ordusuna sattılar” demiş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şu yanıtı vermişti: “Burada yapılan özelleştirme değildir. İşletme hakkının belli şartlar, belli kısıtlamalar dahilinde BMC’ye devredilmesidir.”