Soylu'dan Kandil operasyonu açıklaması: Seçim hediyesi verdik

Savaş uçaklarının Kandil'de 21 Mart'ta PKK'li Rıza Altun ve beraberindeki üç yöneticiyi vurduğu iddiasıyla servis edilen haberin ardından İçişleri Bakanı Soylu mitingde şöyle dedi: "Güzel bir seçim hediyesi verdik onlara."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Mart'ta Kandil'e düzenlediği hava harekatında bazı PKK yöneticilerinin öldüğü iddia edildi. Anadolu Ajansı'nın bu sabah güvenlik güçlerine dayandırarak servis ettiği haberde, MİT ile TSK'nın ortak operasyonunda PKK/KCK yürütme kurulu üyesi Rıza Altun ve beraberindekilerin hava harekatıyla vurulduğu, Altun'un yaralandığı, PKK Dış İlişkiler Sorumlusu Mikail Özdemir, PKK Sözcüsü Emrullah Dursun ve Kandil Bölgesi Sorumlusu Ali Aktaş'ın öldüğü anlatıldı.

Haberle ilgili uzun süre resmi bir duyuru yapılmazken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öğle saatlerinde Ankara'nın Elmadağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde "Bakın dördüyle beraber götürdük Apo'nun adamını. Güzel bir seçim hediyesi verdik onlara. Siz de pazar günü onlara bir seçim hediyesi sandıkla gönderecek misiniz?" diye konuştu.

FAHRETTİN ALTUN: VURULDULAR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "PKK'ya ağır bir darbe daha indirdik. Suudi Arabistan'ın Okaz gazetesinin 2017'de 'PKK'nın dışişleri bakanı' diye takdim ettiği PKK'lı terörist Rıza Altun ve beraberindekiler, güvenlik güçlerimizin başarılı hava harekatıyla vuruldu. Devletimiz terörle mücadelede destan yazıyor." (HABER MERKEZİ)

Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nun bana teşekkür etmesi lazımSüleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nun bana teşekkür etmesi lazım