Cizre'deki sel felaketi Meclis gündeminde

HDP, Cizre'de kayyım yönetimindeki belediyenin altyapı çalışmalarını tamamlamadan sokaklara asfalt dökmesi nedeniyle sel felaketi yaşandığını belirterek, Çevre Bakanı Kurum'a 5 soru yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sel, Meclis gündemine taşındı. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, önceki gün yaşanan selde iki kişinin hayatını kaybetmesi ve sık sık su taşkınlarının yaşanmasında kayyımın sorumlu olduğunu söyledi.

'DOĞAL AFET DEĞİL İHMAL...'

İmir, yaşanan selin bilançosunu şöyle açıkladı: "Cizre'de yağışlardan kaynaklı olarak sel felaketi yaşandı. Yaşanan sel felaketinde iki yurttaş yaşamını yitirdi. Yüzlerce esnaf ve ev sular altında kalırken, esnaf ciddi maddi zarara uğradı. Bunun sebebinin kayyımın altyapı çalışması yapılmadan sokaklara asfalt dökmesi olduğu anlaşılmakta. Daha önce dere yataklarında bulunan köprü ve su giderlerinin önüne demir mazgallar konulması nedeniyle can ve mal kaybına yol açan olayların yaşanabileceği Meclis'e taşınmış olmasına rağmen bu gün yaşanan sel felaketi doğal afet değil, açık bir ihmaldir."

'SELİN NEDENLERİ ARAŞTIRILDI MI?'

İmir, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle verilen soru önegesinde şunları sordu:

- Cizre’de ihmal sonucu yaşanan bu sel felaketinde kaç tane ev ve iş yeri zarar görmüştür?

- Mağdur olan vatandaş ve esnafın zararını karşılayacak maddi destek planlaması var mıdır? Varsa detayları nedir? Yoksa nedeni nedir?

- Cizre ilçesinde son 17 yıldır böyle bir sel felaketinin olmamasına rağmen ihmal sonucu oluşan bu sel felaketinin nedenleri araştırıldı mı?

- Can ve mal kaybına neden olan bu felaketin sorumluları hakkında bir işlem başlatıldı mı? Başlatıldı ise hangi bağlamdadır?

- Cizre ilçesinde sel felaketinin tekrarının olmaması için altyapı ve su yönetimi hakkında bir çalışma yapılması planlanıyor mu?

(HABER MERKEZİ)

Etiketler cizre sel meclis