Prof. Dr. Nadide Kazancı beraat etti

FETÖ davasında yargılanan Prof. Dr. Kazancı hakkında karar açıklandı. Kazancı beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de, "FETÖ'nün Ege Üniversitesi yapılanması" davasında karar açıklandı. "Alevi yapılanması sorumlusu" olduğu iddia edilen Özdal Okutan'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise beraat etti.

'MESLEK HAYATIM, ONURUM RENCİDE EDİLDİ'

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar ve avukatları katıldı. Savunması sırasında gözyaşlarını tutamayan tutuksuz sanık Nadide Kazancı, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Kazancı, "Bu olay hayatımda yaşayabileceğim en büyük talihsizlik. İşlemediğim bir suçtan dolayı yargılanmaktan çok üzgünüm. Meslek hayatım, onurum, şerefim rencide edildi. Ben bu suçu işlemedim, işlemem de. Yaşam tarzıma tamamen aykırı. Bilerek ve isteyerek yardım edecek biri değilim. Neden bu davanın içindeyim anlamış değilim" dedi.

'ALEVİ DEDESİ OLARAK FETÖ PROPAGANDASI YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL'

"Alevi yapılanması sorumlusu" olduğu öne sürülen tutuksuz sanık Özdal Okutan ise Alevi olduğunu, ancak "örgüt üyesi olmadığını söyledi. Okutan, "Beraatimi istiyorum. Alevi dedesi olarak FETÖ propagandası yapmam mümkün değil. Alevi dedesi olarak hain örgütle ilgim yok. Zerre alakam yok" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Nadide Kazancı'nın delil yetersizliğinden beraatine, Özdal Okutan'ın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, ancak mahkemedeki tutumu ve sabıkasız olması nedeniyle indirim yapılarak 7 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

İddianamede Özdal Okutan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak", Nadide Kazancı için de "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu. (İZMİR/AA)