CHP: CNN Türk'e soruşturma açıldı

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CNN Int.’in üst düzey yöneticilerine CNN Türk ile ilgili yaptığı başvuru sonucunda kanala soruşturma başlatıldığını açıkladı. Özcan, “Yöneticilerinden bana e-mail ile gelen bilgiye göre bir soruşturma süreci başlatılmış ve konuyla alakalı CNN Int.’ten tarafımıza resmi bir yanıt gönderilecekmiş” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, CNN Int'.in üst düzey yöneticilerine CNN Türk ile ilgili yaptığı başvuru sonucunda kanala soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yurter Özcan “Kasıtlı yanlış haber yapmayı artık bir alışkanlık haline getiren CNN Türk ile ilgili geçen hafta size bir mektup yazmıştım. CNN üst düzey yöneticilerinden bana e-mail ile gelen bilgiye göre bir soruşturma süreci başlatılmış ve konuyla alakalı CNN’den tarafımıza resmi bir yanıt gönderilecekmiş” dedi.

'MUHALEFETİN ADAYLARININ PKK'LI OLDUĞU İDDİASINI CNN TÜRK DE YAYINLADI'

Özcan, CNN yöneticilerine yeni bilgiler göndererek soruşturma aşamasında şu unsurların dikkate alınmasını istedi:

"İki gün önce AKP’ye yakın Sabah gazetesinin bir haberini kullanan CNN Türk, bir liste yayımlayarak bazı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adaylarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Türkiye’de aday olabilmek için Adalet Bakanlığı’ndan temiz sicil kaydı alınması gerek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) da ilgili kişilerin adaylığını onaylaması gerekir. Türkiye’deki kanunlara göre, terör suçundan mahkûm olanlar hiçbir şekilde seçimlerde aday olamazlar.

CNN Türk’ün art niyetli Sabah haberini niçin kullanabilmiş olduğu ile ilgili ihtimaller şöyle: CNN Türk, Türkiye’deki kanunları bilmiyor. CNN Türk, Adalet Bakanlığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Türk yargısını işini doğru yapamamakla ve ‘teröristlere’ seçimlerde adaylık yolu açmakla suçluyor. CNN Türk, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde, yalan ve ahlaksız bir haber yaparak AKP rejiminin Türkiye’deki muhalefet partilerinin terörist örgütlerle işbirliği yaptığı söylemine destekte bulunuyor. Umarım soruşturmanız yukarıda yönelttiğim sorunun da cevabını bulmamıza yardımcı olur." (DUVAR)