Galatasaray Liselilere tehdide suç duyurusu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin idari açıdan ibra edilmemesini kutladıkları bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Galatasaray Lisesi öğrencilerini hedef alan tehditler, Okul Aile Birliğini harekete geçirdi. Veliler, sosyal medyadan gençleri tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin Genel Kurulda idari açıdan ibra edilmemesinin ardından kutlama yaptıkları bir fotoğrafı Twitter ‘dan paylaşan Galatasaray Lisesi öğrencilerini hedef alan tehdit mesajları, velileri harekete geçirdi.

Okul Aile Birliği, velilerden oluşan 40 kişilik Whatsapp grubu oluşturdu. Bu gruptaki veliler çocuklarını tehdit edenler hakkında Ankara ve İstanbul’da suç duyurusunda bulunacak.

Galatasaray Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Hülya Yıldırım, "Çocuklarımızın sosyal medya hesapları internette yayınlanıyor, tehdit içeren mesajlar alıyorlar. Avukatlarımız çocuklarımızı tehdit eden hesapları tespit etti. Bu hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

‘ÇOCUKLARI ARKA BAHÇEDEN ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIK’

Tehdit içerikli mesajlardan sonra geçtiğimiz pazar gününü okulda geçirdiğini söyleyen Yıldırım, "Çocukların başına bir iş gelmesin diye onları okul bahçesi içerisinden dışarı çıkarmadık. Acil ihtiyacı olan öğrencileri ise arka kapıdan çıkarmak zorunda kaldık. Aynı zamanda yatılı kalan öğrencilerimiz, tedirgin olmasınlar diye ailelerini aradı. Okulda kalmayan öğrencilerimiz ise okula nasıl gideceğiz diye tedirginlik içinde"  ifadelerini kullandı.

‘SORUMLU, YÖNETİMDEKİ YETKİLİLER’

Galatasaray yönetiminin, liseliler hakkında açıklama yapmasını ve ortamın sakinleştirilmesini isteyen Yıldırım, “Çocuklarımızın başına bir iş gelirse sorumlusu, yönetimdeki yetkililerdir” diye vurguladı.

‘SINAV HAFTASINDA ÇOCUKLAR DERSLERE ODAKLANAMIYOR’

Çocuğu Galatasaray Lisesi’nde yatılı okuyan velilerden Canan Yaşar Oktay da Ankara’daki velilerle iletişim halinde olduklarını söyledi. Oktay, çocuklarına yönelik ciddi tehditler olduğuna dikkat çekerek, "Sınav haftası ve çocuklar derslerine odaklanamıyor. Çocukların nerede oturdukları, hangi mekânlara gittikleri Galatasaray camiası içinde biliniyor. Yönetimde yaşananlar yüzünden, taraftar gibi gözüken vandallar, liseyi ve öğrencileri hedef gösterdi" dedi. Okul yönetiminin olası bir saldırıya karşı önlem almasını isteyen Oktay, "Şu an itibariyle ciddi bir problem gözükmüyor ama durumdan vazife çıkaranlar olabilir" diye konuştu. Oktay, söz konusu fotoğrafın bir doğum kutlaması vesilesiyle çekildiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetiminin ibra edilmemesi kararını kutlayan fotoğraflarını paylaşan Galatasaray Lisesi öğrencilerine Galatasaraylı taraftarlar "Galatasaray halkındır, liselilerin değil" diyerek cevap verdi. Bazı taraftarlar ise gençleri hedef alan tehdit içeren mesajlar paylaştı.

Başkan Mustafa Cengiz’in Galatasaray Lisesi mezunu olmadığı için ibra edilmediğini düşünen bazı sarı kırmızılı taraftarlar #LiseciZihniyetinizBatsin etiketiyle Twitter’da binlerce paylaşım yaptı. Öte yandan idari açıdan ibra edilmemesi nedeniyle Sarı kırmızılı kulüp 30 gün içerisinde seçime gidecek. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, tüzüğe göre yapılacak seçimde yeniden aday olamayacak.