Mehmet Ağar'a yanıt Ahmet Şık'tan geldi

Sarıyer'da AK Parti yemeğinde konuşan Mehmet Ağar'ın CHP'li belediyelere yönelik sözüne yanıt HDP milletvekili Ahmet Şık'tan geldi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar'ın düzenlediği yemekli toplantıya eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'da katıldı. Ağar toplantıda söz alarak CHP iktidarı sonrası 2. Milliyetçi Cephe döneminde İstanbul'a Emniyet Müdürü olarak atandığı günleri anlattı.

Ağar, İstanbul'a 1979'da geldiğini, o dönemde CHP iktidarının yıkıldığını ve Adalet Partisi'nin azınlık hükümetinin geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Biz buraya geldik, günde 15 adam öldürülüyor. Geldik, İstanbul Emniyetini teslim aldık. Nezarette 1 kişi vardı, o da sağcı. İstanbul Emniyet Müdürü olduğum dönemde benim o zaman işte son CHP Belediyesi burada iş başındaydı. Kabus gibiydi İstanbul. Belediye hizmetleri yapılmaması bir yana, bizim günümüzün yarısını CHP Belediyesinin İstanbul belediye şirketlerine yerleştirdiği militanları temizlemekle geçiyordu. Milletin, devletin kaynakları bankamatiklere, hiçbir iş güç yapmayan örgütlere kaynak aktarımıyla geçiyordu. Allah bize bir daha, bu tür bir CHP belediyesi dönemi yaşamayı nasip etmesin. Kabus gibi bir şeydi. Çöp temizliği yok, su yok, hizmet yok."

Ağar'ın sözlerine Ahmet Şık Twitter'dan yanıt verdi. Şık, “Cürüm işlemek için silahlı örgüt kurmak ve yönetmekten hüküm yemiş olan kişi konuşmuş” mesajını paylaştı. (HABER MERKEZİ)