Ayşenur Arslan: Sayenizde gözaltı 'tebligat'a döndü!

Ayşenur Arslan: Sizler sayesinde gözaltı süreci “tebligata” döndü. Bir de neyi tebliğ ettiklerini kanıtlasalar çok sevineceğim!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - “Birgün Gazetesi Yazarları ile Analiz” etkinliğine katılmak için gittiği Eskişehir'de kaldığı otelde gözaltına alınmak istenen gazeteci Ayşenur Arslan sürecin 'tebligat'a dönüştüğünü duyurdu. Twitter hesabından bir açıklama yapan Arslan, "Sevgili dostlar.. Dün akşamdan bu yana gösterdiğiniz sıcak ilgi ve desteğe çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde gözaltı süreci “tebligata” döndü. Bir de neyi tebliğ ettiklerini kanıtlasalar çok sevineceğim! Gerçeği de Pazartesi yayında anlatacağım" mesajını paylaştı.

Ayşenur Arslan hakkında Ankara 40’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki bir davaya katılmadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı. Polislerin otele gelmesinin ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere CHP yöneticileri yetkililere ulaşarak gözaltına alma işlemi yapılmasına tepki göstermişlerdi. Bu itirazların ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bir dava nedeniyle Arslan'a 'tebligat yapıldığı' kaydedilmişti. Hakkında gözaltı kararı olmadığını söyleyen Arslan da, “Konu hakkında hiçbir bilgim yok. Emniyete gidip ifade vereceğim, ondan sonra sorun çözülmüş olacak. Bir prosedür varmış, bunun yerine getirilmesi gerek. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı’nın bu konuda herhangi bir dahli yok. Herhangi bir gözaltı emri, talimatı vermiş değil. Tamamen otomatik olarak, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaram otelin sistemine girilince arandığım ortaya çıktı” demişti. (HABER MERKEZİ)

Arslan: İfade vereceğim, ondan sonra sorun çözülmüş olacakArslan: İfade vereceğim, ondan sonra sorun çözülmüş olacak