Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı: Terörist hayatının kalanını hücrede geçirecek

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters İstanbul'da yaptığı açıklamada, "Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır. Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, "Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek" dedi.

Yeni Zelanda'da iki camiye yönelik terörist saldırı ve Müslümanlara karşı nefret ve tahammülsüzlükle mücadele konusunda İslâm İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı, Grand Tarabya Otel'de yapıldı. Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin de katıldı.

Toplantı için gelen Winston Peters yaptığı açıklamada, "Dini inanç hürriyetine çok önem veren bir ülkeyiz. Müslümanlara yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır. Terörist hayatının geri kalan kısmını bir hücrede geçirecek" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)