Sierra'nın davasında sanığın 'cinsel saldırı' cezası artırıldı

Fatih'te öldürülen Sierra'nın davası yeniden görüldü. Sanığın cinsel saldırı cezası arttırıldı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Fatih'teki tarihi surları gezerken cinsel saldırı sonucu öldürülen ABD'li Sarai Sierra'nın yeniden görülen davasında sanık Ziya Tasalı'ya 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Amatör fotoğrafçılıkla uğraşan ve 12 Ocak 2013'te Türkiye'ye gelen Sarai Sierra, Beyoğlu'nda bir oda kiralamış, 22 Ocak'ta ABD'de olmasını bekleyen ailesi, dönmemesi üzerine Sierra için kayıp başvurusu yapmıştı. Başvurunun ardından başlatılan arama çalışması sonucu, Sierra'nın cesedi, 2 Şubat'ta Sarayburnu'ndaki sur kalıntılarında bulunmuştu. Soruşturmada yakalanan Ziya Tasalı, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 Haziran 2014'de ''kan gütme saikiyle kasten öldürme'' suçundan müebbet, "nitelikli cinsel saldırı'' suçundan 5 yıl 10 ay ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ziya Tasalı'nın, "cinsel saldırı" ve "hırsızlık" suçundan aldığı cezalar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Daha önceki kararında, "cinsel saldırı" ve "hırsızlık" suçlarından 8 yıl 4 ay hapis cezası hükmü kuran İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın, "daha fazla ceza verilmesi gerektiği" yönündeki kararı doğrultusunda, alt sınırdan uzaklaşarak sanık Tasalı'ya bu kez aynı suçlardan 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Tasalı ile ilgili Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) suç maddelerinde belirtilen alt sınırdan uzaklaşarak hüküm kurdu. Heyet, sanık Tasalı'nın, "nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay, "hırsızlık" suçundan ise 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

Yargıtay, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan verilen 5 yıl 10 ay hapis cezası kararını, saldırı teşebbüs aşamasında kaldığı halde bu yönde karar verilmediği ve kusur ağırlığına göre sanığa üst sınırdan ceza verilmesi gerektiği için bozmuştu. (DHA)