Aksoy: Çekya Cumhurbaşkanı'nın ifadelerini şiddetle kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Aksoy, "Zeman'ın sarf ettiği gerçek dışı, yalan ve iftira dolu açıklamaları kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın bir panelde Türkiye'yle ilgili ifadelerini hakkında yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, "Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman'ın katıldığı bir panelde ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin sarf ettiği gerçek dışı, yalan ve iftira dolu açıklamaları kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Sorumlu olması beklenen bir devlet başkanının, asılsız olduğunu bile bile bu tür ithamlarda bulunması ayrıca ibret vericidir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin bir taraftan farklı terör örgütlerine karşı kararlı mücadelesini sürdürürken diğer taraftan Avrupa'nın güvenliğine de katkıda bulunduğunu" belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, Fırat Kalkanı operasyonu ve öncesinde Koalisyonla yaptığı operasyonlarla yaklaşık 4 bin DEAŞ unsurunu etkisiz hale getirmiştir. Böylece terör örgütüne en fazla zayiatı verdiren ülke olmuştur. Bu iftiraların Çekya ile geleneksel dostluk ve müttefiklik ilişkilerimizle bağdaşmadığı da açıktır."

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, 19 Mart'ta düzenlenen bir panelde konuşma yapmıştı. Zeman, Türkiye'nin IŞİD'le işbirliği yaptığını iddia etmişti.  (ANKARA/AA)