İzmir Barosu: 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz

İzmir Barosu, 20 avukata verilen hapis cezalarına tepki gösterdi. Avukatların hak ve özgürlükleri koruyacağı belirtilen açıklamada, "Kral çıplak demeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir Barosu, ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı’nın da aralarında bulunduğu avukatlara hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Avukatların mesleki faaliyetleri gerekçesiyle yargılandığı belirtilen açıklamada, "Göstermelik bir yargılama faaliyeti sonunda, bugün 'söz dinlemedikleri' için mahkûm edilmişlerdir. İnsan hak ve özgürlükleri adına mücadelesini sürdüren avukatların ektikleri tohumların derhal filizlenmeyeceğini; bu sürecin uzun ve meşakkatli olduğunun farkındayız" denildi.

Bağımsız yargıya herkesin ihtiyacı olduğu vurgulanan açıklamada, "Bilinmelidir ki, bağımsız yargıya bir gün herkesin ihtiyacı olacağının bilinciyle, tüm baskı ve şiddete rağmen, en zor koşullar altında dahi hak ve özgürlükler adına ekilen tohumları korumaya; biat eden, susan, vazgeçen bir avukatlık hayalinin karşısında söz dinlememeye, uslu çocuklar olmamaya, kral çıplak demeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. (DUVAR)

Avukatların reddettiği mahkeme ceza yağdırdıAvukatların reddettiği mahkeme ceza yağdırdı