'HDP'ye çalışma bakım paran kesilir'

Bahçesaray’da kendilerine 'HDP’ye oy verme' baskısı yapıldığını açıklayan iki kişi ilçe kaymakamı ve karakol komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van’ın Bahçesaray İlçesi’nde kendilerine HDP’ye oy vermemeleri baskısı yapıldığını söyleyen Fuat Fidan ve Necmettin Yabalak, ‘Görevi kötüye kullandıkları’ gerekçesiyle İlçe Kaymakamı Onur Şatıroğlu ve karakol komutanı hakkında Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Fuat Fidan, suç duyurusunda ilçede karakol komutanı olan binbaşının kendisini karakola çağırdığını belirterek, “HDP afiş ve bayrakları astığımı, siyaset yaptığımı ve bunlardan vazgeçmemem durumunda annemin bakıcılık parasını iptal edeceğini söyledi. Kendisine, dediklerini yapmayacağımı söyleyince bana küfür edip odadan kovdu” dedi.

KAYMAKAMDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Necmettin Yabalak da Bahçesaray Kaymakamı Onur Şatıroğlu’ndan şikayetçi oldu. Bahçesaray Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunan Yabalak, Şatıroğlu’nun görevi kötüye kullandığını; HDP’ye çalıştığı için annesinin bakıcılık parasını kestiğini belirtti.

YAKUT: SEÇİMLERİ KAYBEDECEKLERİNİ ANLADILAR

Bahçesaray’da yaşanan gelişmeleri değerlendiren HDP Bahçesaray Belediye Eşbaşkan Adayı M. Galip Yakut ise, Bahçesaray’da 'büyük bir oyun oynandığı'nı söyledi. Kent merkezlerinde istediğini yapamayan bazı grupların, Bahçesaray gibi kırsal bir alanı kendilerine 'üs' olarak seçtiklerini belirten Yakut, "seçimi kaybedeceğini anlayan AK Parti çevrelerinin zoraki yöntemlere başvurduğunu" söyledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP Van can oy Bahçesaray