Mahkeme Ebru Gündeş'ten yalının anahtarını alacak

Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki yalısında keşif kararı verildi. Yalının anahtarı eşi Ebru Gündeş'ten istenecek.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - ABD'deki Halkbank davasında tutuklanarak yargılanan Rıza Sarraf'ın Üsküdar Kandilli'deki tarihi eser sınıfında bulunan taşınmazda kanuna aykırı tadilat yaptığı iddiası ile yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul Anadolu 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7. duruşmasında, ABD'de bulunan Rıza Sarraf'ın ABD adli makamları tarafından ifadesinin alınması için resmi makamlara yazılan yazının yanıtının beklenmesine karar verildi. Mahkeme ayrıca suça konu köşkte keşif yapılmasına karar verdi.

Fen, inşaat mühendisi ve mimardan oluşan 4 kişilik bilirkişi heyeti ile suça konu taşınmazda keşif yapılmasına karar veren mahkeme, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak sanığın yakınlarından anahtar temin edilmesini, anahtarın bulunmaması halinde de çilingir vasıtası ile suça konu taşınmazın açılarak keşfe hazır hale getirilmesine karar verdi. Keşif günü suça konu taşınmazda görev alacak olan rütbeli personelin kimlik bilgilerinin de mahkemeye gönderilmesini isteyen mahkeme, sanık Rıza Sarraf'ın nüfus kaydında görünen eşine davetiye gönderilerek anahtarın kendisinde olması halinde keşif gün ve saatinde suça konu yalının keşfe hazır hale getirilmesini istedi.

10 YIL HAPİS İSTENİYOR

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Sağ'ın ihbarı üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında düzenlenen iddianamede, Kandilli'deki kültür varlığı olarak korunması gereken yalıda yapılan tadilatın Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kanunu'na aykırı olduğu anlatılıyor. İddianamede taşınmazın kat yüksekliklerinin değiştirildiği, 2. bodrum katın büyütüldüğü, zemin kat seviyesine arka cepheden ilave yapıldığı yönünde tespitler yer alıyor. İki şüphe hakkında "İmar kirliliğine neden olmak" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçlarından 10'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DHA)