Zülküf Gezen'in mezarını ziyarete gidenlere tazyikli su

Tekirdağ Cezaevi'nde tecridi protesto etmek için yaşamına son verdikten sonra dün gece polis tarafından Diyarbakır'da toprağa verilen Zülküf Gezen'in mezarını ziyaret etmek isteyenler tazyikli su ile dağıtılmaya çalışıldı. Grubun mezarlıktaki bekleyişi devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi'nde tecride karşı yaşamını sonlandıran Zülküf Gezen'in dün gece ailesinden habersiz kaçırılarak defnedilmesinin ardından çok sayıda kişi Yeniköy Mezarlığı'na akın etti. Mezarlığı ablukaya alan polis toplanan kitleye tazyikli su ile saldırdı. Kitle saldırıya karşı direnerek bekleyişini sürdürürken, çok sayıda kadın darp edilerek gözaltına alındı.

Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son veren Zülküf Gezen'in cenazesi, dün gece polis tarafından alıkonularak Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin cenazeyi karşılamaları ve cenaze törenine katılmaları polislerce engellenirken vekiller tüm engellemelere rağmen ailenin yanında yer aldı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri ve partililer bugün saat 12.00'de Gezen'in Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret edecekti ancak ziyaret öncesi polisler mezarlığı iç taraftan dış tarafa doğru zırhlı araç ve TOMA'larla ablukaya aldı. Mezarlığa girmek isteyenlere kimin mezarına gidileceği sorularak izin verildi. Zülküf Gezen'e gelenlere ise izin verilmedi.

Mezarlık önünde bekleyenler daha sonra tazyikli su sıkılarak dağıtılmaya çalışıldı. Jinnews'te yer alan habere göre, ziyarete gelenler ara sokaklarda bekleyişini sürdürürken zılgıt atarak saldırıya tepki gösteren 6-7 kişilik bir kadın grubu gözaltına alındı. Öte yandan Bingöl'den ziyarete katılmak için gelen çok sayıda kişinin Diyarbakır girişinde bulunan Abalı Karakolu'nda bekletildiği ve Valilik tarafından ziyaretlerin yasaklandığı gerekçe gösterilerek girişlerine izin vermediği aktarıldı.

Zülküf Gezen'in cenazesi polis ablukasında defnedildiZülküf Gezen'in cenazesi polis ablukasında defnedildi