Kimya fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

İstanbul Hadımköy'deki 3 katlı bir kimya tesisinde son yılların en büyük fabrika yangını çıktı. İtfaiye ekiplerinin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. İBB, 1 kişinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arnavutköy Hadımköy'de yapı kimyasalları üreten fabrikada saat 09.30 sıralarında yangın çıktı. Fabrikadaki yangına müdahale için birçok ilçeden itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Yanan fabrikada zaman zaman patlamalar yaşandı. Yangın kontrol altına alınırken 1 kişinin hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

Akkim Yapı Kimyasalları A.Ş.'den yapılan açıklamada, yangının kontrol altına alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin çalışmaları neticesinde yangın kontrol altına alınmıştır. En büyük tesellimiz, olay sırasında herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Yangının çıkış sebebine yönelik yetkili ve görevli kurum ve kuruluşların gerekli araştırmaları devam etmektedir. Öte yandan, çalışanlarımızın güvenlik ve sağlığı, şirketimizde büyük önem verdiğimiz bir konudur. Bu hususta yetkili ve görevli kuruluşların sevk ettiği ekipler ile koordine içerisinde çalışılmaktadır."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan son açıklamada, 1 kişinin yaralandığı ve söndürme çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Açıklamada, "Yangın sonucu sadece 1 kişi hafif yaralanmıştır. An itibarıyla 10 bin metrekarelik fabrikanın yaklaşık 7 bin metrekaresindeki yangın itfaiye ekiplerimiz tarafından kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür. Fabrikanın 3 bin metrekaresinde devam eden yangın kontrol altına alınmış olup, söndürme çalışmaları devam etmektedir" denildi. (DHA-AA)