Gökçek Sultanahmet'in dolmasını bekleyemedi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Yıldız Tilbe'nin Ayasofya mesajına verdiği destekle, "Önce Sultanahmet'i doldurun" diyen Erdoğan'la ters düştü...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği cuma namazı saldırılarının ardından, 'Ayasofya'nın ibadete açılması' tartışması yeniden gündem oldu. Özellikle SAADET'in başını çektiği bir kesim Ayasofya'nın yeniden cami yapılmasını isterken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sağ muhalefetten gelen bu talebe cumartesi günü Tekirdağ'da yaptığı mitingde, "Önce Sultanahmet'i doldurun sonra bakarız. Yan tarafta Sultanahmet'i doldurmayacaksın, Ayasofya'yı dolduralım diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgah. Biz ne zaman, neyi, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız" diyerek tepki göstermişti.

Ankara'nın istifa ettirilen belediye başkanı Melih Gökçek, Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından dün gece Twitter'da ilginç bir paylaşım yaptı. Gökçek, şarkıcı Yıldız Tilbe'nin, Yeni Zelanda saldırısının ardından sosyal medyada yaptığı 3 gün önce yaptığı, "Ayasofya'nın öyle kapalı kalması için hiçbir sebep yok, fakat ibadete açılması için başta Fatih Sultan'ın vasiyeti ve Müslüman aleminin isteği ve bir sürü sayamadığım nedenden dolayı ibadete açılmalı. Açılsın, izin mi alacağız? Sultan Mehmet boşuna mı Cami yaptı orayı? Ayasofya'nın ibadete kapalı tutulması İstanbul'a sahip çıkamamaktır. Sahibi olmayan yere göz diken çok olur, Ayasofya'ya sahip çıkalım. Büyük bir törenle açalım, bütün ülkelerin büyükleri gelsin yemekler dağıtılsın, Kuran-ı Kerim okunsun. Çok güzel olur, bütün Osmanlı'nın ve gelmiş geçmiş bütün vatan şehitlerinin ruhu şad olur" açıklamasına dün gece destek verdi.

GÖKÇEK'TEN DESTEK 

Tilbe'nin bu açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı İbrahim Melih Gökçek'ten destek geldi. Gökçek, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıldız Ti̇lbe, bayan sanatkârların gözü en karası, en yi̇ği̇di̇... Doğru bi̇ldi̇ği̇ni̇ söylemekten zerre çeki̇nmeyecek kadar cesur. İşte Ayasofya i̇çi̇n söyledi̇kleri̇ ve tepki̇ koyanlara verdi̇ği̇ cevap... Alkışları hak ettin yi̇ği̇t sanatçı, herkes alkışlasın lütfen" dedi. Gökçek bu açıklaması ile Erdoğan'ın sözlerinden bir gün sonra Ayasofya'nın cami yapılmasına destek vermiş oldu.