TÜGVA yöneticisi: Ezan, yarım kalan Viyana fethine niyet tazelemektir

TÜGVA, Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı: Ezan, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde düzenlenen mitingde 'ezanın ıslıklandığı'nı öne sürerek Diyarbakır'da toplandı. TÜGVA Diyarbakır Kadın ve Aile Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Ulu Cami'de sabah namazının ardından basın açıklaması yapıldı.

Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın bulunduğu vakıf, yaptığı açıklamada "kabul edilemez" dedi.  TÜGVA Diyarbakır Kadın ve Aile Koordinatör Yardımcısı Seher Şenyüz, "Ezan, inananlara kula kulluk etmeye yeltenmeyi aklının ucundan dahi geçirmeden evvel devreye girerek haklı oldukları takdirde onlara tüm dünyayı karşılarına alacak gücü bahşeden çağrıdır" dedi.

'EZAN MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR'

Şenyüz, "Ezan, bizim için Roma'nın, New York'un, Pekin'in, Tokyo'nun, Moskova'nın, Berlin'in, Paris'in ve yarım kalan hesabımız olan Viyana'nın fethine niyet tazelemektir. Ezan, dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı, tutsak İhvan'ın özgürlük türküsü, Çeçen mücahitlerin zafer ezgisidir. Ezan, bu dünyanın çakılı manevi çivisi ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir" dedi. (DİYARBAKIR/AA)