Başaran: Açlık grevleri kritik aşamaya geldi

HDP il binasında düzenlenen operasyona tepki gösteren HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran tutuklulardan sağlık durumunun kritik aşamaya geldiğini belirtti. Başaran,“Tutsakların sesine ses vermelim, talebin etrafında kenetlenelim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın da aralarında bulunduğu partililerin 3 Mart’tan bu yana açlık grevini sürdürdüğü il binasına yapılan operasyonlar protesto edildi. HDP İl binasında yapılan toplantıda Milletvekili Musa Farisoğulları, "Arkadaşlarımızın yaşamı kritik aşamada” dedi.

‘CENAZE ÇIKARSA KABUL EDİLEMEZ’

Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan Farisoğulları sözlerini şöyle tamamladı:“Bir cenaze çıkarsa artık kabul edilemez. Bu temelde duyarlılık göstermeliyiz. Tutuklu aileleri, çocukları açlık grevinde olan aileler, bütün halkımız; kararlı bir şekilde bu eylemleri sahiplenmelidir. Faşizme ve baskılara karşı başka yolumuz kalmadı.”

'CEZAEVLERİNDEKİ DURUM AĞIRLAŞIYOR'

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, cezaevlerinde sağlık durumları kritik olan tutuklulara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“* Cihan Temur, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 90’ıncı gününde. Burnundan kan akıyor, bağırsaklarında kanamalar var.

* Azim Sökemen Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 90’ıncı gününde. Mide krampları, baş ağrıları, bulantılar. Şeker ve tuz alımında zorlanma yaşıyor.

* Şahin Önlü, Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 90’ıncı gününde. Mide krampları yaşıyor. Aynı zamanda kalp hastası ve her an kalbi durabilir.

* Dilbirin Turgut, Tarsus Cezaevi’nde. İki kez üst üste kan kustu, katılaşmış bir kan, Hepatit B hastası, gözlerde morarma ve sıcağı artık algılamıyor.

* Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde, sese ve ışığa yoğun duyarlılık, halsizlik hat safhaya geldi ve hafıza kaybı yaşanıyor.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP açlık grevi