Hrant Dink davasındaki tahliye kararlarına itiraz

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dink cinayeti davasının tutuklu sanıklarından dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ve gazeteci Ercan Gün'ün tahliye kararına itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 85 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklar dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı istihbarat görevlisi Muharrem Demirkale ve gazeteci Ercan Gün'ün tahliye edilmesi kararına savcılık itiraz etti.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bugünkü duruşmada, tutuklu sanıklardan Gün ve Demirkale'nin, "yurt dışına çıkış yasağı"ndan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak tahliye edilmelerine karar verdi.

FETÖ dava ve soruşturmaları nedeniyle başka suçlamalardan da tutuklu olan sanıkların tahliye kararına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. Başsavcılık, sanıklar hakkında tekrar tutuklama kararı verilmesini talep etti.

Dink Davası'nda iki tahliye kararıDink Davası'nda iki tahliye kararı

NE OLMUŞTU?

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski jandarma ve emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 85 sanığın yargılandığı davada, son verilen tahliye kararıyla birlikte tutuklu olarak eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer kaldı.

Tahliye edilen Demirkale ve Gün, başka suçlardan tutuklu oldukları için cezaevinden çıkamayacak. (İSTANBUL/AA)