Türkiye'den AP'ye ilk tepki: Bizim için hükümsüz ve itibarsız bir karar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AP'nin Türkiye raporunun kabul edilmesini eleştirdi. Çelik, "Bu itibarsız karar, AP’nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki üyelik müzakerelerin durdurulması çağrısı yapan raporu kabul etmesine tepki gösterdi. Çelik, "Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AP'nin Türkiye'nin AB üyeliği müzakerelerin durdurulması çağrısı yapan raporu kabul etmesine hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Kararı "itibarsız" ve hükümsüz olarak nitelendiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bizim açımızdan değersiz, hükümsüz ve itibarsız bir karar bu. Bu itibarsız karar, AP’nin artık aşırı sağın ideolojik güdümüne girdiğinin ilan edilmesidir. AP demokratik gelişmeye açık ve destekleyici kararlar almaktan uzaklaştı. Aşırı sağın dar penceresinden bakıyor dünyaya."

AP, Türkiye'yle müzakerelerin askıya alınması çağrısı yapan raporu kabul ettiAP, Türkiye'yle müzakerelerin askıya alınması çağrısı yapan raporu kabul etti

AP'yi "darbeci liderlerle çalışmak" ile suçlayan Çelik, "FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Meclisimiz bombalandı. AP parlamentomuzla dayanışma için ziyarete bile gelmedi. AP başkanı aylar sonra geldi. Ama darbeci liderlerle çalışmakta hiçbir mahsur görmüyorlar" ifadelerini kullandı.

"Irkçılara teslim olmuş AP’nin verdiği notun hiçbir hükmü yoktur" diyen Çelik'in paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)