Milli Savunma Bakanlığı: Fırat'ın doğusu için ABD ve Rusya ile görüşmeler sürüyor

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Suriye'de Fırat'ın doğusuyla ilgili olarak görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Aktop, "Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlıklar kapsamında; özellikle ABD ve Rusya Federasyonu ile ikili toplantılar, üst düzey görüşmeler ve koordineler devam etmektedir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Bakanlık'ta düzenlenen basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ soruşturmaları hakkında bilgi veren Nadide Şebnem Aktop, "15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar 15 bin 621 personel hakkında ihraç işlemi yapılmış; 6 bin 486 personel hakkında ise adli/idari işlem devam etmektedir" dedi.

Zeytin Dalı Harekatı Bölgesi'nde saldırılar yaşandığı hatırlatan Aktop, "Özellikle Tel Rıfat bölgesinden kaynaklanan bu tür saldırılara bölgedeki unsurlarımız tarafından meşru müdafaa kapsamında gerekli cevap verilmektedir, verilmeye devam edilecektir. Tel Rıfat'tan unsurlarımıza olan saldırıları önlemek maksadıyla bu bölgede Rusya Federasyonu ile müşterek devriyeler icra edilmesine yönelik koordinasyonlara devam edilmektedir" diye konuştu.

Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusuna askeri harekatın gündemde olduğunu belirten Aktop, "Halen gündemde olan Fırat'ın doğusuna yönelik hazırlıklar kapsamında; özellikle ABD ve Rusya Federasyonu ile ikili toplantılar, üst düzey görüşmeler ve koordineler devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Nadide Şebnem Aktop, yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların diğer bakanlıklar ve kurumlarla koordineli olarak devam ettiğini aktardı.

'F-35'LERİN TESLİMİYLE İLGİLİ AKSAKLIK YOK'

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, güvenlik kaynakları, F-35'lerin teslimiyle ilgili şu an için bir aksaklığın söz konusu olmadığını belirtti. Güvenlik kaynakları ayrıca yeni askerlik sistemi kapsamında akademisyen ve sporcular gibi bazı meslek gruplarına yönelik çalışmanın sürdüğünü kaydetti. (ANKARA/AA)