Yıldırım: Paris’te Louvre varsa İstanbul’da Yenikapı olacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın göreve geldiğinde, 22 milyon turist hedefi için İstanbul'a Marmaray kazılarında çıkan eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi'ni hayata geçireceği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 22 milyon turist hedefi için İstanbul'a Marmaray kazılarında çıkan eserlerin sergileneceği Yenikapı Müzesi'ni kazandıracağını söyledi. Yıldırım, "Paris'te Louvre varsa İstanbul'da Yenikapı olacak" dedi.

​'MARMARAY İÇİN KAZARKEN TARİH ÇIKTI'

Yıldırım'ın ulaştırma bakanlığı yaptığı dönemdeki Marmaray kazılarında Cumhuriyet dönemi, Osmanlı dönemi, Bizans dönemi, Roma dönemi, Helenistik dönem, Klasik dönem, Arkaik dönem ve Neolitik dönemi kapsayan kültür tabakaları ortaya çıkarıldı.  Yıldırım, bakanlığı döneminde çıkan bu eserleri şimdi belediye başkanlığında görkemli bir müzeye amaçladığını belirterek, "Yenikapı Arkeoloji Müzesi, İstanbul'un dünya çapında bir tarih müzesine ev sahipliği yapması ihtiyacını giderecek önemli bir proje olacak. Marmaray-metro kesişim hattında 1600 yıllık Theodosius limanına ait kalıntılar, Grek, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait 45 bin parça tarihi eser ile dünyanın en geniş antik tekne koleksiyonunu barındıracak projede 32 bin metrekarelik sergi alanları, çocuk müzesi, araştırma merkezi ve açık kamusal alanlar düzenlenecek" diye konuştu. (AA)