Barış akademisyenin yurtdışı itirazına ret

Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacısı akademisyen Serkan Günay'ın yurtdışı yasağına itirazı reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ODTÜ'de doktora yapan Barış İçin Akademisyenler (BAK) Bildirisi imzacısı Serkan Günay hakkında açılan davada yurtdışı yasağına yapılan itiraz reddedildi.

BAK Bildirisine imza attığı için ODTÜ Felsefe Bölümü'nden doktora öğrencisi Serkan Günay hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla dava açılmıştı. Mahkeme “yetkisizlik” gerekçesiyle dosyayı Yargıtay’a yollarken, Günay'a yurtdışına çıkma yasağı koymuştu. Bu karara Günay'ın Avukatı Oya Aydın Göktaş 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, "19'uncu Ağır Ceza Mahkemesinin yurtdışına çıkış yasağı şeklinde verilen adli kontrol kararında usul ve yasalara aykırı herhangi bir cihet bulunmadığı anlaşıldı" diyerek reddetti.

'YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Kararı değerlendiren Günay, yurtdışına çıkış yasağını veren 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisi hakkındaki dosyayı "yetkisizlik" gerekçesiyle 20'inci Ağır Ceza'ya gönderdiğini hatırlatarak, "İşin saçmalığı burada, mahkeme hem yetkisizlik veriyor hem de yurtdışı yasağı koyuyor" dedi. Günay, Türkiye'deki üniversitelerde bilim yapma imkanı kalmadığı için yakın yurtdışına çıkmak gibi bir planı olduğunu söyleyerek, "Bu tür kararlarla bizi sindirmeye çalışıyorlar ancak biz yılmayacağız. Bu karar felç etmeye çalıştıkları hayatımıza bir darbe daha getirmiş oldu" diye vurguladı.