Ferhat Tunç: Dava yağmuru nedeniyle Türkiye'den ayrıldım

Sanatçı Ferhat Tunç, neden yurtdışında yaşamaya karar verdiğini anlattı: Hakkımda 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası kararı var. Ülkeyi terk etmek yerine kendimi hapis cezasına hazırlamıştım. Ancak durmadılar ve ardı ardına dava açtılar. Hakkımda açılmış davaların sayısını takip etmekten zorlanmaya başladım. Cezaevine girdiğim takdirde yeniden özgür kalmam mümkün olmayacaktı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ferhat Tunç, hakkında açılan dava yağmuru nedeniyle yaşamını bir süre Almanya'da sürdürmeye karar verdi. Hakkında 2 yıl hapis cezası kararı bulunan, 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' iddialarıyla soruşturmalar açılan sanatçı Ferhat Tunç, şu anda Norveç'te bulunduğunu ancak ailesi Almanya'da olduğu için bu ülkeye geçeceğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın sorularını yanıtlayan Ferhat Tunç, bir süre Almanya'da yaşama kararının gerekçesini şöyle anlattı:

"Ülkeyi terk etmek yerine kendimi hapis cezasına hazırlamıştım. Ancak hapis cezasının ardından durmadılar ve ardı ardına dava açtılar. Hakkımda açılmış davaların sayısını takip etmekten zorlanmaya başladım. Cezaevine girdiğim takdirde yeniden özgür kalmam mümkün olmayacaktı. Yakın çevrem sanatıma yurt dışında daha fazla emek harcayabileceğimi düşünüyordu ki beni ikna ettiler.

EN ZORU SUSMAK

Hepimizin dirayetli olması gereken zamanlar. Çaresizliğe kapılmamamız gerekiyor. Sürgünler de kalanları yalnız hissettirmemeli; her şartta ve yerde ülkemizin bu karanlıktan kurtulması için çabalayacağız. Tutukluyken de ülkede kalırken de sürgündeyken de eğer bir kenara çekilmemişsek, hepsi zorlayıcı ama erdemli olur. Ama en zoru susmak. Kimse sessiz kalarak, bekleyerek kurtulamayacağımızı da bilmeli."