Alper Taş'a LGBTİ sorusu programı bitirdi!

Gazeteci Çağlar Cilara TV5'ten ayrıldı. TV5'ten yapılan açıklamada, CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ı konuk ettiği programın yayından kaldırıldığı belirtildi. Taş programda yaptığı açıklamada başkan olması halinde LGBTİ+ meclisi açacağını söylemişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen TV5, gazeteci Çağlar Cilara ile yollarını ayırdı. Cilara geçtiğimiz haftalarda CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ı "Gündemdekiler" programına davet etti. Programda başkan olması halinde LGBTİ+ meclisi açacağını söyleyen Taş'ın bu sözleri kanal yönetiminin tepkisini çekti.

'SORU SORMAYA DEVAM EDECEĞİM...'

Bu olayın ardından kanalla yolları ayrılan Çağlar Cilara konuyla ilgili olarak Twitter'dan yaptığı açıklamada, "TV5 macerası da bitti. Türkiye'de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin" dedi.

TV5'TEN AÇIKLAMA

Tv5 konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada programın yayından kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada, Taş'ın görüş ve düşüncelerinin kanalın yayın politikası gibi yansıtıldığı ve bunun seçim dönemi nedeniyle kasıtlı olarak yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan bu algı operasyonlarına fırsat vermemek için TV5 yayın kurulu, söz konusu programı yayından kaldırma kararı almıştır. TV5 bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimiz önceleyerek yayınlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" denilerek programın yayından kaldırıldığı belirtildi.

'PROGRAMA SON VERMEK SON TERCİH OLMALIYDI'

SAADET'in Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ali Aktaş, programın kaldırılmasıyla ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Aktaş; "Biz fıtrata aykırı cinsel yönelimleri çirkinlik olarak görüyoruz. Fıtrata muhalefet olarak görüyoruz. Cinsel yönelime ilişkin bu bakışımız haricinde yaşam hakkı, sosyal hayatta bir insan olarak saygı görme ve hayata katılma ve benzeri hususlarda bir fark görmek imkanı yoktur. Bütün bunlarla birlikte konuğun sözlerine bakışı ifade eden ve düşüncemizi izah eden bir açıklama ile yetinilmesi mümkün ve hatta daha değerli iken gelecek vaat eden bir televizyon sunucusunun programına son vermek son tercih olmalıydı. Şahsi görüşüm budur" dedi.

(HABER MERKEZİ)