Gezi duruşması 24 Haziran'da görülecek

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin 16 kişi için ağırlaştırılmış müebbet istenen iddianame kabul edildi. İlk dava 24 Haziran'da görülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Osman Kavala, Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Mücella Yapıcı ve Can Atalay'ın da aralarında bulunduğu 16 kişiyle ilgili hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede Gezi Parkı direnişi 'kalkışma' olarak yorumlandı. İddianamede, polise çiçek vermekten sendikaların yaptığı iş bırakmaya, Duran Adam eyleminden Onur Yürüyüşü'ne kadar pek çok EYLEM 'suç kapsamında' yer aldı. İlk dava, 24 Haziran'da görülecek.

Evrensel'den Cansu Pişkin'in haberine göre, iddianamede 16 kişiye 10 suçlama Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, mala zarar verme, nitelikli mala zarar verme, tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi, ibadethanelere ve mezarlıklara zarar verme, 6136 sayılı yasaya muhalefet, nitelikli yağma, nitelikli yaralama, 2863 sayılı yasaya muhalefet yer aldı.

Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yakalama kararı çıkarılan isimler şöyle:

Ayşe Pınar Alabora

Can Dündar

Memet Ali Alabora

Gökçe Yılmaz

Handan Meltem Arıkan Hanzade

Hikmet Germiyanoğlu

2 KİŞİ DIŞINDAKİLER TUTUKSUZ YARGILANACAK

İddianamede Yiğit Aksakoğlu ve Osman Kavala’nın halen tutuklu bulunduğu hatırlatıldı. Kavala ve Aksakoğlu dışındaki diğer kişilerin tutuksuz şekilde yargılanacakları öğrenildi.

KİMLER 'ŞÜPHELİ'?

657 sayfalık iddianamede şu 16 isim "şüpheli" olarak yer aldı:

Osman Kavala

Ali Hakan Altınay

Ayşe Mücella Yapıcı

Ayşe Pınar Alabora

Can Dündar

Çiğdem Mater

Utku Gökçe Yılmaz

Handan Meltem Arıkan Hanzade

Hikmet Germiyanoğlu

İnanç Ekmekci

Memet Ali Alabora

Mine Özerden

Şerafettin Can Atalay

Tayfun Kahraman

Yiğit Aksakoğlu

Yiğit Ali Ekmekçi.

Etiketler soruşturma Gezi eylem