Şubat ayında 125 işçi, iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi

İSİG Şubat ayında iş cinayetine kurban giden emekçi sayısının 125 olduğunu açıkladı. Ölenler arasında 15 yaşında inşaatta çalışan çocuk işçi ve 3 göçmen işçi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) Şubat ayı iş cinayetleri raporuna göre bu ay 125 kişi iş cinayeti sonucu öldü. Ocak ayında ölen işçilerle birlikte 2019 yılının ilk 2 ayında hayatını kaybeden işçi sayısı 284 oldu.

Ölenlerin 9’u kadın işçi, 116’sı erkek işçi. 15 yaşında bir inşaat işçisi çocuk işçi de bu ay yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerden 3'ü ise  mülteci/göçmen işçiydi. Rapora göre, ölenlerin 2’si (yüzde 1,6) sendikalı işçi, 123 işçi ise (yüzde 98,4) sendikasız olarak çalışıyordu. Kadın işçi cinayetleri tarım, gıda ve tekstil gibi işkollarında gerçekleşti. Ocak ayında ölen işçilerle birlikte 2019 yılının ilk 2 ayında iş cinayeti sayısı 284 oldu.

Ölümler en çok inşaat, taşımacılık, tarım, ticaret/büro, güvenlik, madencilik, gıda, enerji ve belediye/genel işler işkollarında oldu. Tarımda ölenlerin en az yüzde 64’ü ücretli çalışıyordu. En fazla ölüm nedeni ezilme/göçük, trafik/servis kazası, yüksekten düşme ve kalp krizinden gerçekleşti. En çok iş cinayeti İstanbul, Kocaeli, Antalya, Manisa, İzmir, Mersin, Ankara, Elazığ, Kütahya, Muğla ve Şanlıurfa’da yaşandı.