Plaza de Mayo Annesi Cortinas, Leyla Güven'i ziyaret etti

Açlık grevini 115'inci gününde sürdüren Leyla Güven'i Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas ziyaret etti. Cortinas, Güven'e Gulê Gulîstan" adlı Kürtçe kitabı hediye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Leyla Güven, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım 2018’de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini 115’nci gününde sürdürüyor. Arjantin’de kaybedilen çocukları için adalet arayışında simge olan Plaza de Mayo Anneleri’nden Nora Morales Cortinas ve beraberindeki 3 gazeteci, Leyla Güven’i ziyaret etti. Cortinas, eylemi Arjantin’de anlatacağını dile getirdi.

Cortinas, ziyaret esnasında Güven’e atfedilen bir şiir okudu. Cortinas, bundan sonra da başta Güven olmak üzere açlık grevindeki tüm tutuklularla dayanışma içinde olacaklarını ifade etti. Güven’in eyleminin önemi ve anlamını Plaza de Mayo anneleriyle paylaşacağını ve bunun için çalışmalar yürüteceğini belirten Cortinas, "Ülkemizdeki savaştan ben de kendi oğlumu kaybettim ve hala cenazesi kayıptır. Sizin buradaki eylemleriniz gibi halen adalet ve arayış mücadelemiz sürüyor. Hiçbir zaman oğlumun fotoğrafını boynumdan çıkartmadım. O benim için semboldür. Bu nedenle sizin eyleminin önemi ve anlamı çok iyi anlıyorum" diye konuştu.

Güven ise, Plaza de Mayo Anneleri’nin acılarını paylaştığını dile getirerek, savaşın olduğu coğrafyalarda acıların ortak olduğunu ve savaşa karşı barışı savunan anneler olarak her zaman dayanışma ve birlik içinde olacaklarını söyledi. Cortinas, kapağında gazeteci-ressam Zehra Doğan'ın çizimi olan "Gulê Gulîstan" adlı Kürtçe kitabı Güven'e hediye etti. (MA)