Valiliğe göre Ankara eylem yasağı yokmuş!

Ankara Barosu sordu, Ankara Valiliği eylemlere ilişkin 'genel bir yasaklama kararı' yok dedi. Valiliğin kararı soru işareti yarattı. Önceki alınan kararlar kent merkezindeki bazı alanlarla sınırlıydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Valiliği, hemen hemen tüm basın açıklamalarının 'valilik kararına' dayanılarak engellendiği başkentte toplantı ve gösteri ile basın açıklaması yapılması konusunda 'genel bir yasak kararının' bulunmadığını bildirdi. 'Genel bir yasaklama' kararı olmadığı Ankara Barosu'nun, Ankara Valiliği'ne yönelttiği soruyla ortaya çıktı.

Ankara’da 15 Temmuz’un ardından valilik bir dizi yasak kararı almıştı. KHK ile ihraç edilen kamu görevlilerinin basın açıklaması yaptığı Yüksel Caddesi’nde bu eylemler yasaklanmış daha sonrasında bu karar Kızılay ve çevresini, park ve bahçeleri de kapsamıştı. Valilik, LGBT başlıklı film gösterimi, söyleşi, kapalı alan toplantısı dahil tüm eylemler için de ayrı bir yasaklama kararı almıştı.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre, Ankara Barosu, Ankara Valiliği’ne, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması yapılmasına yönelik bir yasaklama kararı olup olmadığını sordu. Varsa, kararın bir örneğini talep etti. Valilikten gelen yanıtta, talep edilen hususların incelendiği, “genel bir yasaklama” kararı bulunmadığı bildirildi. Yanıtta, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu uyarınca yapılan bildirimlerin, bu kanun ve ilgili yönetmelik çerçevesinde değerlendirildiği kaydedildi.