Soylu: Tunceli neredeyse Venedik gibi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da konuştu. Soylu, bölgede turizmin canlandırılması için çalışmalara başladıklarını belirterek, "Tunceli Venedik gibi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da bir düğün salonunda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Soylu, görevi gereği birçok ülkeyi ziyaret ettiğini anlatarak, "Bugüne kadar görüp de hayıflandığım, 'keşke benim ülkemde de olsa' dediğim her şey, kul yapısıdır, Allah yapısı değildir. İnsanların çalışmalarıyla, gayretleriyle ortaya koydukları işlerdir. Yoksa benim ülkem, tarihimizin, kültürümüzün, Cenabıhak'kın bahşettiği zenginlik bakımından hepsinden fersah fersah ilerdedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, "Türkiye 21. asırda bu noktaya gelmiştir. Doğu'nun Batı'dan, Batı'nın Doğu'dan kalkınma ve gelişme olarak bir eksikliği bulunmuyor. 17 yıl içerisinde bu hale getirilmiştir. Bu çok büyük bir devrimdir" diyerek şöyle devam etti: "Karşımızda farklı bir irade var. Samimi olmayan, gayreti millet için olmayan, ipleri, kumandası başkalarının elinde olan bir irade var. Artık bunu da tartışmanın zamanı gelmiştir. Ben sadece seçimle ilgili oy istemeye gelmedim. Bir muhasebe yapmaya ve bir soru sormaya geldim."

'TUNCELİ VENEDİK GİBİ...'

Bölgede turizmin canlanması için çalışmalara başladıklarını söyleyen Soylu, "İsviçre'de Zermatt diye bir kasaba var, 5 bin 800 nüfusu ve bir dağı var. Sadece kayak ve dağcılık sporu yapılıyor. Sadece dağcılık ve kayak turizmi için yılda 2 milyon turist geliyor. Ne Ulu Cami ne Hevsel Bahçeleri ne de bir medeniyet izleri var. Peki koskoca Diyarbakır'ımıza 2015'te kaç turist geldi? 221 bin 129. Eylemleri tırmandırdılar da ne oldu? 2016'da 122 bin 545'e düştü. İşte Diyarbakır'a bunu yaptılar. Belediyeyi devraldık, yeniden Diyarbakır'ı ayağa kaldırdık. Bugün 2018 sonu itibarıyla Diyarbakır'a gelen yerli yabancı turist sayısı 421 bin 380 kişi. Son 16 yılda böyle bir rakama ulaşmamış. Yeterli midir, elbette ki hayır. Bu şehrin potansiyeli bana sorarsanız milyonlu rakamları hak etmektedir. Sadece turist sayısı değil. Burada refahın artması için diğer yatırımlar anlamında da büyük bir potansiyel var, bunu da harekete geçirmek lazım" dedi.

Soylu, Mardin'e 2018'de 3 milyon turistin geldiğini, Dersim'de de bu yıl otellerde yer bulunamayacağını belirterek şöyle devam etti: "Tunceli neredeyse Venedik gibi. Bütün bu yaptıklarımız şu neslin çektiklerini, gençlerimizin çekmemesi için. Derdimiz o. Bu nesil darbe, ekonomik saldırılar, kardeşi kardeşe düşürmek, Avrupa ve batıdan aşağılanmak gördü, her şeyi gördü. Tayyip Erdoğan'ın, iktidarımızın bütün mücadelesi gençlerimizin, şu insanların çektiklerini çekmemesi için. Pürüzsüz bir Türkiye, herkesi birbiriyle kucaklayan bir Türkiye için." (HABER MERKEZİ)


Buldan: Halkımız aş istiyor onlar “HDP” diyor, çünkü söyleyecek sözleri yok 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Cizre'de düzenlediği seçim mitinginde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti yöneticilerinin 'HDP'ye ilişkin sözlerine dikkat çeken' Buldan, "Halkımız aş istiyor iş istiyor onlar seçim meydanlarında “HDP” diyor. Halkımız ekmek diyor; onlar “Merminin bombanın fiyatı ne kadardır biliyor musunuz?” diyor. İnsanlar "İşsiziz, açız, yoksuluz" diyor; onlar bir tek “HDP” diyor. Çünkü söyleyecek, vaat edecek tek kelime bulamıyorlar. Türkiye geleceğine dair söz söylemiyorlar. Tek söyledikleri şey “Bölücüdürler, bu ülkeyi bölmek istiyorlar, Kandil ile bağlantı kurmak istiyorlar." Biz de buradan onlara diyoruz ki, "En büyük bölücü sizsiniz. Kürtlerin dilini inkar ettiniz. Kürtlerin dilini, kimliğini yok saydınız". İşte en büyük bölücülük budur. Biz bu ülkenin birliğinden, demokrasisinden, adaletinden, hukukundan başka bir şey konuşmadık, konuşmuyoruz. Birlikte yaşamı savunuyoruz. Özgürlüğü, adaleti, barışı savunuyoruz. Ancak onlar bugün yaptıkları yolsuzluklarla hırsızlıklarla ve atadıkları kayyımlarla icraatlarını ortaya koydular. " diye konuştu.