Metin Feyzioğlu'ndan savcılara tepki: Olmamalıydı!

Metin Feyzioğlu'ndan hakim/savcı tepkisi: Alelacele önemli görevlere getiriliyorlar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Çermik'te halı sahada futbol oynayan öğretmenlerin gözaltına alınması ve benzer olaylarla ilgili açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "HSK bunların bir kısmına soruşturma açıyor. Hayır, yetmez. Bunların hiçbirinin olmaması gerekiyor. Bir kez oldu mu, zararı büyük oluyor" dedi.

"Savcının biri halı sahayı boşaltmak için içerdekileri gözaltına aldırır, bir diğeri kafeteryada kendi kendine kimlik kontrolü yapmaya kalkar, hâkimin biri kürsüden iner avukatı dövmeye kalkar, bir diğeri avukatlar oturmasın diye odadaki koltukları dışarı taşıttırır" diyen Feyzioğlu şunları söyledi, "Evet, HSK bunların bir kısmına soruşturma açıyor. Hayır, yetmez. Bunların hiçbirinin olmaması gerekiyor. Bir kez oldu mu, zararı büyük oluyor. Neden oluyor? Çünkü mesleğe girişte doğru ve yeterli bir ölçü uygulanmıyor; mesleğe kabul edilenler yeterli olgunluğa ulaşmadan alelacele önemli görevlere getiriliyor."

'İLGİLİ KURUMLARLA ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Feyzioğlu 'kalıcı çözüm için' şu önerilerde bulundu:

"1-     Avukat, hakim, savcı adayı olmayı düşünenlerin fakülteden mezun olduktan sonra iki yıl özel bir yüksek lisans programına devam etmelerini,

2-     Sayıların kontrol edilmesini,

3-     Yüksek lisansa girişlerin ve mezuniyetin merkezi sınavla olmasını,

4-     Öğretim kadar, eğitime de önem verilmesini gerekli görüyorum.

Bir an önce planlamalı ve birkaç yıl içerisinde hayata geçirmeliyiz. Bu amaçla tüm bilgi ve tecrübemizle Adalet Bakanlığı, Yargıtay, HSK, YÖK ve ilgili tüm kurumlarla çalışmaya hazırız." (HABER MERKEZİ)