Cihan Aydın: Baromuza yapılan saldırı örgütlüdür

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri açıklama sırasında saldırıya uğradı. Saldırı hakkında açıklama yapan Aydın, "Bu bireysel bir saldırı değil. Bu işin örgütlü bir iş olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Tahir Elçi anmasının ardında bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırıyla ilgili olarak Cihan Aydın, yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Adliyesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. Aydın, saldırının örgütlü olduğunu ve arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Baroya yönelik yapılan saldırıya ilişkin adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Cihan Aydın, şunları söyledi:

"Bugün saat 13.30’da burada rutin olarak yaptığımız Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü Etkinliğinden ayrıldıktan sonra maalesef saldırıya uğradık. Ben, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, meslektaşlarımız ve Baro personellerimiz saldırıya uğradık. Bu saldırıyı yapan kişi; oğlu cezaevinde bulunan ve açlık grevinde olan bir şahıs. Maalesef oğluyla yeterince ilgilenmediğimizi ileri sürerek bize hakaret etti, tehditte bulundu ve fiziki saldırıda bulundu. Çok ısrar etmemize rağmen, konuşmak istememize rağmen ne yazık ki saldırı yolunu tercih etti."

'BİR HUKUK ÖRGÜTÜ OLARAK ENDİŞELİYİZ'

Diyarbakır Barosu olarak açlık grevlerinin can kaybı yaşamadan sonuçlanması için açıklamalar yaptıklarını belirten Aydın, "Henüz bir saat önce açlık grevi nedeniyle Bayburt Cezaevi'nde üç arkadaşımızın tartaklandığını size anlattım. Dolayısıyla bu eleştiri bizim açımızdan kabul edilemez. Ailenin acısını ve endişesini anlıyoruz. Biz de bir hukuk örgütü olarak endişeliyiz. Bu endişelerimizi biz de defalarca yazılı, sözlü, yetkililerle yaptığımız görüşmelerde dile getirdik ancak maalesef bu işin dostane bir şekilde çözülmesini isteyen Diyarbakır Barosu hedef alındı bu saldırıyla" dedi.

'AVUKATLARA SALDIRMAK GELENEKSEL TERCİH HALİNE GELDİ'

"Bu bireysel bir saldırı değil. Bu işin örgütlü bir iş olduğunu düşünüyoruz" diyen Cihan Aydın, şöyle devam etti:

"Daha Tahir Elçi'nin failleri ortaya çıkarılmadan yeniden Diyarbakır Barosu'na böyle bir saldırı örgütlenmesini kınıyoruz. Tahir Elçi'yi öldürmekle bu baroyu susturamadınız. Bizi öldürmekle de susturamazsınız. Bunu bu işin arkasındaki kişiye açıkça söyleyeyim. Biz buradayız, gidecek bir yerimiz yok. Alnımız açık, insan haklarına yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Soruşturma, kovuşturma, saldırı tehdidi altında olacağımızı biliyoruz. Avukatlara saldırmak maalesef Türkiye toplumunun neredeyse geleneksel bir tercihi haline geldi. Kınıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız bunun göstergesi. Biz gideriz başkası gelir. Bu bayrak asla ve asla yere düşmeyecek. Ben bir kez daha bu konuda mesleki dayanışmamızı kamuoyuna duyuruyorum. Buradayız, Tahir Elçi’nin bıraktığı yerdeyiz. Şimdi Sayın Başsavcı'yla görüşeceğiz bu konuyu. Bu saldırının arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için destek talep edeceğiz. Umarım verirler.”

FEYZİOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve yönetim kurulu üyelerine yapılan saldırıyı kınadı.

Feyzioğlu, “ Diyarbakır Barosu başkanımıza,açlık grevi yapan bir tutuklunun yakınları tarafından saldırı düzenlenmiştir. Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Başkanımıza, saldırıda yaralanan meslektaşımız ve baro personelimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi. (DUVAR)