Kedi, yangında sahibini kurtardı

Adana'da Canan Şengel'in evinde gece yangın çıktı. Kedisinin patisiyle kafasına vurması üzerine uyandığını belirten Şengel "Hayvanlara işkence yapanlara bu olay örnek olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Canan Şengel (48), evinde çıkan yangından Efe isimli kedisinin saçlarını çekiştirip, uyandırması sonucu kurtuldu.

Merkez Çukurova ilçesindeki 11 katlı bir apartmanın 4'üncü katında oturan Şengel'in evinde, saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Efe isimli kedisinin saçlarını çekiştirmesi sonucu uyanan Canan Şengel, panik içerisinde evden çıktı.

Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri ise sokaktan geçen elektrik teli nedeniyle 4'üncü kattaki yangına merdivenli araçla müdahale edemedi. Halatla yukarı çekilen hortumla alevlere su sıkan itfaiye erleri, yangını diğer dairelere sıçramadan söndürdü. Yangın sırasında evde mahsur kalan kedi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen Canan Şengel'e ambulansta müdahale edildi.

EŞYALAR KÜL OLDU

Adana'da klimanın iç ünitesindeki elektirik arızasından dolayı çıkan yangından kurtulan Canan Şengel, hayatını 8,5 yaşındaki kedisi Efe'nin kurtardığını söyledi.

Evi kullanılmaz hale gelen Şengel "Gece uyurken kedim, patisiyle kafama vurdu, daha sonra saçımı çekti. Ne olduğunu ilk anda anlamadım, daha sonra dumanları, alevleri görünce kendimi dışarı attım. İtfaiye ekipleri Efe'nin de kurtulduğunu söyleyince rahat bir nefes aldım. Hayanlara işkence yapan kişilere bu olay örnek olsun, onlar bizim en iyi dostumuz" dedi.

Kedisiyle birlikte tekrar evine dönen Canan Şengel, kül içinde kalan eşyalarını görünce fenalık geçirdi. Kedisine tekrar sarılan Şengel, gözyaşlarını tutamadı.

(ADANA-DHA)

Etiketler yangın kedi