Yargıtay Başkanı Cirit: Af yerine cezalar yarıya düşürülebilir

Daha önceki afların hem hukuki olarak hem de asayiş anlamında bazı sıkıntılara neden olduğunu savunan Yargıtay Başkanı İsmail Cirit "Yargıtay'ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım" dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca da HDP hakkındaki incelemenin sürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Başkanı İsmail Cirit, af yerine infaz sistemindeki cezaevlerinde kalma süresinni yüzde 50'lere çekilebileceğini söyledi.

Cirit, 2018 yılı faaliyetleri, yargı reformu kapsamındaki çalışmalar ve 2019 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısında konuştu.

"Yargıtay'ın kurumsal bir görüşü olmasa da ben af çıkarılmasına karşıyım" ifadelerini kullanan Cirit "Daha önce çıkarılan aflara baktığımızda hem hukuki belirsizlik hem de asayiş, toplumdaki huzur ve barışın sağlanması noktasında bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Belki infaz sistemindeki cezaevinde kalma süresi yüzde 50'lere çekilebilir, daha adil bir çözüm olur. Çünkü cezaevlerindeki yetersizlik herkes tarafından malum" dedi. Cirit konuşmasında yargıya güvenin de 'oldukça iyi bir yerde' olduğunu öne sürdü.

'MOR BEYİN KARARI YAKINDA AÇIKLANACAK'

Toplantıda söz alan Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdulhalik Yıldız ise “Mor Beyin kararı verdik, yakında açıklanacak” diye konuştu.

HDP İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ise, “HDP hakkında incelememiz sürüyor. Henüz soruşturmaya geçilmedi. Demokratik siyasetten yanayız” dedi. Vatan Partisi bir süre önce, Yargıtay'a başvurarak HDP'nin kapatılmasını istemişti. (ANKARA-AA)

Etiketler Yargıtay af