'Tanzim'deki yurttaş: Seçimden sonra ne olacak?

Tanzim satışlara nohut, yeşil mercimek, pirinç gibi bakliyatlar da eklendi. Ankara Güvenpark tanzim satış noktasında konuştuğumuz kişiler, bu satışların soruna kalıcı çözüm getirmediğine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hükümetin artan gıda enflasyonunu düşürmek için harekete geçtiği tanzim satışlara, nohut, yeşil mercimek, pirinç gibi bakliyatlar da ekledi. Buradan alışveriş yapanlar ise "Tanzim satışlar seçimden sonra bitecek. Soruna kalıcı çözüm lazım" diyor.

.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, artan gıda enflasyonu nedeniyle belediyelerin tanzim satış yapacağını açıklamasının ardından Ankara, İstanbul ve İzmir'de belediyeler 11 Şubat’ta sebze satışlarına başlamıştı. Şimdi bunlara, nohut, yeşil mercimek, pirinç gibi bakliyatlar ve elma da eklendi. Elmanın kilosu 3 lira, nohudun kilosu 5 lira 50 kuruş, yeşil mercimeğin kilosu 4 lira 50 kuruş... pirinç ise 6 liradan satılıyor.

'TANZİM SATIŞLAR SEÇİMLERDEN SONRA DA DEVAM ETMELİ'

Ankara Güvenpark tanzim satış noktasında konuştuğumuz vatandaşlar, bu satışların soruna kalıcı çözüm getirmediğini dile getiriyor. "Bakliyat satışları hayırlı olsun ama nohut, yeşil mercimek, pirinç daha ucuz olmalıydı" diyerek söze giren Necdet Üstüner, tanzim satışların olumlu olduğunu ancak satışların seçimden sonra da devam etmesi gerektiğini söyledi: "Uzasın, biraz marketlerin ve pazarcının burnu kırılsın. Marketler, pazarlar pahalı. Pazara gidin bakın. Üreticiyi korumak lazım. Ürünün kaymağını yiyen pazarcılar."

'ÜRETİCİ DESTEKLENSİN'

.

"Elmanın fiyatı pahalı geldi, pazarda 2,5 lira" diyerek elma fiyatını yüksek bulan Oya Doğancay, tanzim satışlar hakkında şunları belirtti: "Uzun süreceğini sanmıyorum. Kalıcı çözümler olması gerekir. Seçimlerden sonra hepsi kalkar. Ne yapmayı düşünüyorlar? Kalacak mı, kalamayacak mı? En iyi çözüm üreticinin desteklenmesi ve doğrudan tüketiciye ürünün ulaşması."

'KALICI ÇÖZÜM OLMALI’UMARIM NORMALE DÖNER'

Tanzim satıştan alışveriş yapmaya gelen ev hanımı Yurdagül Tezcan ise üreticinin girdi maliyetlerinin azaltılması gerektiğini şu sözlerle ifade etti: "Mazot, benzin, gübre fiyatları indirilerek, üreticiden ucuza ürün alınsın. Artık aracının kazanmasını istemiyoruz. Bu satışlar geçici çözüm. Umarım fiyatlar normale döner. Kalıcı çözüm tek temennimiz."

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise 12 Şubat günü "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var" diyerek, satışların seçimlerden sonra biteceğine işaret etmişti.