Sezgin Tanrıkulu Leyla Güven'i ziyaret etti

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, dün akşam açlık grevindeki HDP milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etti. Tüm cezaevlerinde açlık grevi başlayacağını söyleyen Tanrıkulu, "Ortalama hukuk, yasalar, mevzuat uygulanırsa açlık grevinin nedenleri ortadan kalkar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, açlık grevindeki HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i, dün akşam Diyarbakır'daki evinde ziyaret etti.

Artı TV'ye konuşan Sezgin Tanrıkulu, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle 1 Mart'ta tüm cezaevlerinde açlık grevi başlayacağını söyledi.

Tanrıkulu, "Ben daha 23 yaşındayken, Diyarbakır Barosu'nun genel sekreteriydim, 1986'da Diyarbakır Cezaevi'ndeki açlık grevini sonlandırmak amacıyla cezaevlerine girmiştik. Ve o koğuşlardan nasıl ölüm kokusu geldiğini çok iyi hatırlıyorum ve o koku hiçbir zaman hafızamdan silinmedi. Dolayısıyla bunun maliyetinin ne kadar ağır olduğunu hükümetin hatırlaması lazım" dedi.

'HUKUK UYGULANIRSA AÇLIK GREVİNİN NEDENİ ORTADAN KALKAR'

Açlık grevinin nedenlerinin ortadan kaldırılabileceğini belirten Tanrıkulu, "Yani ortalama hukuk uygulanırsa, yasalar uygulanırsa, mevzuat uygulanırsa bu açlık grevinin nedenleri ortadan kalkar. Aksi halde ölüm sonucunu ortaya çıkaracak herhangi bir durum Adalet Bakanlığı'na yapışır ve ömür boyu onu takip eder" ifadelerini kullandı.

Açlık grevini doğru bulmadığını dile getiren Tanrıkulu, "Ama onların elinde taleplerini gündeme taşıyacak başka bir araç yok. Maalesef dünyanın bütün cezaevlerinde siyasi tutuklular zaman zaman açık grevlerine, ölüm oruçlarına başvuruyorlar. Bunun nedenlerini ortadan kaldırmak siyaset kurumuna, devlete düşen görevdir. Çünkü tutuklu ve hükümlülerin yaşam hakkı devletin güvencesi altında olmak zorundadır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)