Şişli'de temizlik işçileri eylemde

Maaşlarının zamanında ödenmediğini belirten Şişli Belediyesi temizlik işçileri iş bıraktı. İki gündür devam eden eylem nedeniyle Şişli'de çöp yığınları oluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli'de temizlik işçilerini dün başlattığı iş bırakma eylemi devam ediyor. Temizlik işçilerinin yanısıra belediyenin diğer birimlerinden de çalışanlar, maaşlarda yaşanan aksamalar nedeniyle dün Şişli Belediyesi önünde yapılan eyleme katıldı.

DİSK 3 No'lu Şube Başkanı Zeynel Yiğit, belediye yönetimine maaşların zamanında ödenmesi çağrısı yaptı. İki hafta önce belediye önünde 'sessiz oturma eylemi' yaptıklarını hatırlatan Yiğit, ayın 22'sinde maaşların yatırılacağı sözü verildiğini ancak bunun da yerine getirilmediğini söyledi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün ABD'de olduğu bilgisini aldıklarını kaydeden Yiğit, CHP yönetimine çağrıda bulunan Yiğit, sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların soruna çözüm getirmeyeceğini vurgulayarak, seçim temelli bir tartışmanın içine çekilmek istemediklerini ifade etti.

SARIGÜL'E YAKIN ÜYE: MAAŞLAR YÜKSEK

Öte yandan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu dün Şişli'de yaptığı seçim çalışmaları sırasında, "Emekçi kardeşlerimizin bu haykırışlarını elbette olgun ve makul karşılıyoruz. Bu kritik ortamda sorunlarının çözümsüz olduğunu asla düşünmesinler. Bu sürecin çözümü için onlardan bu akşam ben hamle bekliyorum” çağrısı yaptı.

Şişli'de bu sabah da işbaşı yapılmadığı için ilçe genelinde çöp yığınları oluştu.

Gazeteci İsmail Saymaz ise Twitter hesabından, Mustafa Sarıgül'e yakın bir belediye meclis üyesinin kendisini aradığını belirterek, "Şişli Belediyesi'ndeki kriz kötü yönetimden ileri geliyor. Hizmet alanı küçüldüğü halde 1378 olan işçi sayısı 2078'e çıkarıldı. Ortalama maaş, 5400'e yükseltildi. Bu nedenle ödemeler aksadı" dediğini aktardı.

(HABER MERKEZİ)