Başsavcı: Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin araştırma sürüyor

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin iddialar üzerine AK Parti Milletvekili Canikli'nin ardından başsavcılık da açıklama yaptı. Delil araştırmasının devam ettiğini belirten Başsavcı Alan "Yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

GİRESUN - Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Eynesil ilçesinde geçen yıl nisan ayında evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın (11) ölümüne ilişkin soruşturmanın üzerinin örtüldüğü iddialarını reddetti. Başsavcı, araştırmanın devam ettiğini belirtti ancak ailenin 'Kızımız araç çarpması sonucu öldü' iddiasının aksine "İntihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırılıyor" vurgusu yaptı.

Eynesil ilçesi Gümüşçay Mahallesi'nde geçen yıl 13 Nisan'da Rabia Naz Vatan, evinin önünde yaralı bulundu. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Rabia Naz, kurtarılamadı. Rabia Naz'ın ölüm nedeni hâlâ belirlenemedi. Polis soruşturmasında yüksekten düştüğü ya da intihar ettiği öne sürülen küçük kızla ilgili Adli Tıp raporunda ise ölümün yüksekten düşme değil, 'bedensel travma' sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

BABA: 11 YAŞINDAKİ KIZIM İNTİHAR ETMEDİ

Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, Rabia Naz'ın yaralı halde evin önüne bırakıldığını iddia etti. Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, ilçe merkezinde miting yaparak kızının ölümüne neden olanların bir an önce bulunmasını istedi. Baba Vatan, çocuğuna belediye başkanının oğlunun kullandığı bir aracın çarptığını ve ağır yaralı halde evin önüne bırakıldığını öne sürüyor. Ambulans görüntülerinin silindiğini, 'yukardan gelen talimatla' soruşturmanın üzerinin kapatıldığını belirten Şaban Vatan "Henüz 11 yaşındaki kızım intihar etmedi, otopsi raporunda da araba çarpması sebebiyle öldüğü açıkça raporlandı. Bunu, birileri kendi çıkarları için örtbas edip intihar süsü verdi. Örneğin, çocuğumun sol ayağı kopar derecesine gelmiş. Atar damar kesilmiş. Konuyla ilgili tüm uzmanlar kan boşalması gereken bir durum olduğunu söylüyor ancak çocuğum boylu boyunca uzanıyor bir damla kan yok, ayak temizlenmiş pantolonunda kan var, ayakkabısında kan var ama yanında kan-man hiçbir şey yok. Ayrıca kızımızın okul çantası ilk etapta olay yerinde değildi sonrasında bir el çantayı getirip koydu. Otopsi raporuna göre de yüksekten engelsiz düşmeyi reddeden bulgular sunuyor, ellerinde sıyrıklar var ve sadece sol arka tarafında hasarlar mevcut. Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü" diyor.

BAŞSAVCI: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPILDI

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasının devam ettiğini bildirdi. Başsavcı Alan, olayla ilgili sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görüldüğünü belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Soruşturmaya müdahale edildiği ve dosyanın üstünün örtüleceği gibi yanlış ve maksatlı haberler kamuoyunu yanıltıcı olabildiği gibi yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Bu nedenlerle kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma gereği hasıl olmuştur. Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturma halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olup, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edilmektedir. Adli Tıp Kurumundan alınan raporlarda 'ölümün yüksekten düşmeye bağlı genel beden travması neticesinde meydana gelmiş olabileceği' yönünde mütalaa verilmiştir. Soruşturma kapsamında birçok kişi dinlenmiş, olay mahallinde keşif icra edilerek bilirkişi incelemesi yaptırılmıştır. Küçük Rabia'nın ölümüyle ilgili intihar ve yüksekten düşme dahil her türlü ihtimal titizlikle araştırmaya devam edilmekte olup, yargı delillere ve oluşacak vicdani kanaatine dayalı olarak kararını verecektir."

CANİKLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmaya müdahale ederek kapattırdığı yönünde hakkında suçlamalar yöneltildiğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, dün Twitter hesabından açıklamalarda bulunmuştu. Olayın tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarılmasını istediğini belirten Canikli, "Rabia Naz Vatan'ın vefatıyla ilgili olarak çok ağır suçlamalarla karşı karşıyayım. Soruşturma ile ilgili olarak dosyanın ve soruşturmanın kapatılması ile ilgili müdahalede bulunduğum iddia ediliyor. Bir kez daha çok net olarak söylüyorum. Bu olayla ilgili olarak en ufak bir müdahalem söz konusu değildir. Biz de zaten yargıya başvurduk. Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım" demişti.

(GİRESUN-DHA/HABER MERKEZİ)

AK Partili Canikli: Vatan'ın ölümü soruşturmasında suçlanıyorumAK Partili Canikli: Vatan'ın ölümü soruşturmasında suçlanıyorum