AK Partili Canikli: Vatan'ın ölümü soruşturmasında suçlanıyorum

AK Parti milletvekili Nurettin Canikli, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı etkilemeye çalıştığı iddialarına tepki gösterdi. Canikli, "Şahsımın bu dosyaya müdahale edip etmediği konusunu da soruşturun. Biz de zaten bu konuda yargıya başvurduk. Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun’un Eynesil ilçesinde, geçen yıl evinin yakınlarında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Soruşturmayı etkilemeye çalıştığı iddia edilen AK Parti milletvekili Nurettin Canikli, Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım. Bir isteğim var: Olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılsın. Hakkımdaki yalan ve iftiralar deşifre olsun" dedi.

Birgün gazetesine konuşan baba Şaban Vatan, kızının intihar etmediğini, otopsi raporunda araba çarpması sebebiyle olduğu şeklinde raporlandığını söyledi. Aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını, AK Partili siyasetçilerin engellediğini iddia ediyor. Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin hazırlanan adli tıp raporunda ise ölümün yüksekten düşme değil,"bedensel travma" sonucu gerçekleştiğine yer verildi.

'BU OLAY SONRASINDA HERKES SIRT ÇEVİRDİ'

Şaban Vatan, çocuğunun ölümünün cinayet olduğunu ve üzerinin örtülmeye çalışıldığını öne sürdü. “Günlerdir uyku uyuyamıyorum” diyen Vatan, şunları söyledi:

“Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Elimde bir eşim, bir de çocuğum kaldı. Koca ailedeki tek kız çocuğu, benim kızımdı. Ama bu olay sonrasında herkes sırt çevirdi, birlik oldular. Ben tek başıma bu süreçte avukat oldum, adli tıpçı oldum, her şey oldum. Tahmin edersiniz, baba kız ilişkisini. Ben çocuklarım için yaşıyorum. Onlar için her şeyi yapmaya hazırım. Yeter ki bu olayın üstü örtülmesin. Diğer çocukların da durumları ortaya çıksın.”

NURETTİN CANİKLİ YALAN VE İFTİRALAR DEŞİFRE OLSUN

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, olayla ilgili bir haberde adının geçmesi üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı. "Rabia Naz Vatan’ın vefatıyla ilgili olarak çok ağır suçlama ile karşı karşıyayım" diyen Canikli, "soruşturmayı yönlendirdiği" iddiasını "çirkin iftira" olarak nitelendirdi.

Kendisiyle ilgili iddialar hakkında yargıya başvurduğunu belirten Canikli, "Şahsımın bu dosyaya müdahale edip etmediği konusunu da soruşturun. Biz de zaten bu konuda yargıya başvurduk. Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım. Bir isteğim var: Olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılsın. Hakkımdaki yalan ve iftiralar deşifre olsun” ifadelerini kullandı.

Canikli'nin paylaşımının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Şaban Vatan ise, "Nurettin Canikli 11 yaşındaki yavrum vicdanınız hiç mi sızlatmadı olay. Yenikapı Giresun günlerinde üzerime neden korumanızı gönderdiniz. Coşkun 11 yaşındaki çocuktan daha mı önemliydi. Emniyete ve savcılığa neden etki ve baskı yapıldı" dedi.