Ressam ve gazeteci Zehra Doğan tahliye oldu

2 yıldır tutuklu olan gazeteci ve ressam Zehra Doğan tahliye oldu. Doğan "Cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokağa çıkma yasağı döneminde Mardin Nusaybin'de çizdiği resimleri, sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki bir çocuğun notlarını haberleştirdiği için 'terör örgütü propagandası yaptığı' suçlamasıyla 2 yıl 9 ay 22 gün hapse mahkum edilen gazeteci ve ressam Zehra Doğan, Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Doğan’ı cezaevi çıkışında meslektaşları çiçekle karşıladı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Doğan’ın cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmedi. Doğan, daha sonra yaptığı açıklamada, şu çağrıda bulundu: "Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şu an cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli."

Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Zehra Doğan, kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile kapatılan Jin Haber Ajansı'nda muhabir ve editör olarak çalıştı. “Êzidî Kadınların Çığlığı” haberiyle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne layık görülen Doğan, sokağa çıkma yasaklarının başladığı ilk günlerden itibaren başta Mardin olmak üzere bölgenin birçok yerinde görev yaptı.  Nusaybin ve Cizre gibi çatışmalı bölgelerden geçtiği haberler nedeniyle Uluslararası Kadınların Medya Vakfı’nın (IWMF), 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü’ne layık görüldü. Doğan'ın resimleri, Fransa’daki Başka Dünyalar Festivali’nde ve Cenevre'de sergilendi.

Etiketler tahliye zehra doğan