Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: Sarı basın kartı olmayanlar gazeteci değil!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tarıkulu’nun cezaevindeki gazetecilerle ilgili CİMER başvurusuna yanıt veren Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “SGK’da kayıtlı meslekleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kayıtlarına göre basın kartı sahibi olup almadıkları araştırılmaktadır” dedi ve bazı kişilerin gazeteci olmadığı ileri sürdü. Bazı kuruluşların basın faaliyeti dışında görev alan kişileri de basın çalışanı olarak değerlendirdiği söylendi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, cezaevlerindeki gazetecilerle ilgili “SGK’da kayıtlı meslekleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kayıtlarına göre basın kartı sahibi olup almadıkları araştırılmaktadır” dedi ve bazı kişilerin gazeteci olmadığı ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tarıkulu, 16 Temmuz 2016’dan 9 Şubat 2019’a kadar cezaevlerinde kaç gazetecinin bulunduğunu, bunlardan kaçının yabancı gazeteci olduğunu, kaçının tahliye edildiğini ve bunların tutuklanma gerekçelerini CİMER üzerinden sordu.

Cezaevlerinde salt basın faaliyetinden dolayı tutuklu ve hükümlünün bulunmadığı ifade edilen yanıtta, “Mesleğini basın çalışanı olarak beyan edenler, bazı kuruluşlar tarafından yayınlanan listelerde adı basın çalışanı olarak geçen şahıslara ilişkin olarak, SGK’da kayıtlı meslekleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kayıtlarına göre basın kartı sahibi olup almadıkları araştırılmaktadır” denildi.

Bazı tutuklu ve hükümlüler hakkında araştırma yapıldığı belirtilen yanıtta, “Bazı hükümlü ve tutukluların basın faaliyetine ilişkin somut hiçbir bilgi bulunmadığı, bazı hükümlü ve tutukluların ise çeşitli kuruluşlar tarafından yayınlanan listelerde adı geçtiği ve kamuoyunda basın çalışanı olarak bilinmesine rağmen meslek beyanında basın çalışanı olmadıklarını beyan etmişlerdir” ifadelerine yer verildi. Yanıtta bazı kuruluşların basın faaliyeti dışında görev alan kişileri de basın çalışanı olarak değerlendirdiği söylendi. (DUVAR)