Ankara Büyükşehir Belediyesi personel azaltmayı hedefliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, personel azaltacak. Kadrolara yeni personel alınmayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 Yılı Performans Programı'na göre belediye personel azaltmayı planlıyor.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'den aday olan Mansur Yavaş’ın, seçilmesi halinde belediye personelini işten çıkaracağı konuşuluyordu. Ancak Yavaş başkan seçilmese bile belediyenin zaten 2019 yılında personel 'tasarruf'u yapacağı ortaya çıktı. Belediyenin 2019 Yılı Performans Programı'na göre İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin hedefleri arasında, 'Personelden tasarruf yapmak, çeşitli nedenlerle boşalan kadrolara mümkün oldukça yeni personel almamak' var.

MEVCUT PERSONEL DAHA ÇOK ÇALIŞACAK

Belediyenin personelden 'tasarruf' yapınca işleri yürütmek için kalan personeli daha fazla çalıştıracağı ve "Teknolojik imkanlardan yararlanıp, personelin kapasitesini, verimliliğini ve motivasyonunu yükseltmek suretiyle mevcut personel sayısının korunmasını" hedeflediği belirtiliyor.

EMEKLİ PERSONEL CEPTE

Belediyenin personelden tasarruf hesabına göre, 2019 yılında 140 memur, 100 de işçi emekli olacak. Belediyede 2018 yılı sonu itibariyle, 3 bin 111 memur, 470 işçi, 214 sözleşmeli olmak üzeri toplam 3 bin 795 kişi çalışıyordu. Bu sayı 2016 yılında 4 bin 73’tü.