'Osmanlı Prensesi' Zeynep Osman: İnönü iddiası hakikatsiz lakırdı

2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'nun, "İnönü ülkeye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine 'Bunun bir bedeli var' diyerek mücevherlerini aldı" iddiası üzerine Osmanlı hanedanından Zeynep Osman, "İsmet Paşa'ya bu itham ağırıma gitti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2. Abdülhamid'in 5'inci kuşaktan torunu Nilhan Osmanoğlu'nun, "İnönü altınlarımızı aldı" ifadesine 2. Abdülhamid'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın karısı Prenses Zeynep Osman, tepki gösterdi. "Bunları söyleyen kızcağızın babasını bile hayatımda bir defa gördüm" diyen Zeynep Osman, "Değil kendileri, büyükbabaları bile Şadiye Sultan'ı ne gördü, ne tanıdı. Hanedan Avrupa'ya gitti, bunlar Şam'da büyüdü" açıklamasını yaptı.

Nilhan Osmanoğlu, 5 Şubat'ta katıldığı bir konferansta Fransa'da yaşayan Abdülhamid ailesiyle eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün görüştüğünü iddia etmişti. Osmanoğlu, İnönü'nün Türkiye'ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine "Bunun bir bedeli var" dediğini ve ellerindeki mücevherleri aldığını öne sürmüştü.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'e konuşan Zeynep Tarzi Osman, "İlk defa konuşuyorum. İsmet Paşa'ya bu itham ağırıma gitti. Çok zoruma gitti. İsmet Paşa'yla alakalı bu sözler, doğru değil. Büyük bir hata, büyük bir yanlışlık, asla hakikat olmayan bir lakırdı" ifadesini kullandı.

Zeynep Osman sözlerine, "İsmet Paşa meselesi hakiki bir mesele olsaydı, Hanedan'ın reisi Osman Ertuğrul bilmez miydi? Hakiki bir mesele olsaydı, Osman Ertuğrul'un eşi olarak benim bilmemem duymamam mümkün mü?" diye sordu. Osman, "Cumhuriyeti, demokrasiyi, Atatürk'ü seven bir tek insan bile kaldıysa bu ülkede, bu çok ağır bir laf. Taşınamaz. Yenilir yutulur lakırdı değildir. Aslı esası yok. Çok hazin bir lakırdıdır" dedi. (Kaynak)

Osmanoğlu: İsmet İnönü hanedan üyelerinin altınlarını aldıOsmanoğlu: İsmet İnönü hanedan üyelerinin altınlarını aldı